Kicsit hosszabb utat tervez? Vagy éppen ellenkezőleg, több napos expedícióra indul az ismeretlenbe? Nézze meg, mi az a Bikepacking.

Kicsit hosszabb utat tervez? Vagy éppen ellenkezőleg, több napos expedícióra indul az ismeretlenbe? Valójában mindkét esetben valószínűleg magával akarja vinni a szükséges tárgyakat, a kérdés az, hogy hogyan csomagolja be őket úgy, hogy ne zavarja vezetési kényelmét, miközben gyönyörködik a környező tájban?

Attól függően, hogy hány tárgyat kell becsomagolnia, mielőtt útnak indul, bizonyos poggyászcsomagolási lehetőségek megfelelőbbek lesznek, mint mások. Mi a MikeSPORT-nál nagyon nagyra értékeljük a Bikepacking-et, amely nagyszerű kompromisszum a megfelelő teherbírás és a megoldás ergonómiája között.

Ergonomikus megoldás

Például egy nagyon érdekes lehetőség az üzletünkben kapható bikepacking kormánytáska, T-TBP-FL2B a Topeak cégtől. A kerékpár ezen a helyén rögzített 8 literes űrtartalom nagyon jó megoldás viszonylag könnyű és terjedelmes tárgyak, például hálózsák vagy sátor bepakolására.

Méretek: (33 x 28,7 x 5 cm / 50 x 15 x 15 cm) bőséges teret ad a bemutatkozásnak, amikor rakományait a táskában tárolja, melynek vízálló anyaga a kényelem az útvonalon és a tágasság garanciája, könnyedén helyezze el a szükséges tárgyakat, például sátort vagy hálózsákot.

Ne felejtse el okosan használni a kormánytáska 5 kg-os kapacitását, hogy ne terhelje túl kerékpárját. Ne felejtse el megfelelően elosztani a csomagok súlyát, hogy ne zavarja a kormányzást. A "homlokrakodó" rögzítésének módja is fontos, ha túl enyhén van rögzítve a kormány alá, akkor "lenghet" a domborulatokon, ami esetleges bonyodalmakat okozhat az úton - javasoljuk minden táska rögzítésének ellenőrzését beállítás előtt ki.

 Érdemes odafigyelni más tulajdonságokra is kormánytáskák a Topeak-től:

  • Anyaga polietilén/EVA/PU csúszásmentes textúrával,
  • A tasak tartós, vízálló és foltálló,
  • Kényelmes összeszerelés -> tartós gumipárnák és csatokkal ellátott hevederek a gyors eltávolítás érdekében,
  • 24 hónap garancia.

bikepacking-trip

Miért bikepackolás?

Felmerülhet benned a kérdés, miért nem elég számodra egy közönséges hátizsák, miért van szükséged egy ehhez kapcsolódó kiadásra bikepacking? Egyrészt megértjük kifogásait, elvégre szenvedélyünk - a kerékpározás lehetővé teszi számunkra, hogy rendkívüli előkészületek nélkül mozduljunk el az ismeretlenbe, maximálisan magával ragadva a kalandvágyat. Másrészt, ha néha néhány lépéssel előre tervezünk és a megfelelő eszközökkel csodákra képes... például mikor?

Képzelje el, hogy szeretne egy közel 200 kilométeres kirándulást tenni gyönyörű, enyhén igényes területeken, gyönyörű tájakon. Útközben az éjszakákat szálláshelyen tölti, így nem lesz szükség sok poggyászra, de néhány alapvető dologra azért mégis szükség lesz.

Eltelik az első óra, a második... és még a harmadik vagy negyedik is, és az utazása hihetetlen élvezet, gyakorlatilag valódi kényelmetlenség nélkül. Végtére is, folytatod... és a hátizsák a hátadon egyre jobban kezd nyomni. Minden perccel egyre nagyobb kellemetlenséget okoz, és csak előre akar menni a szükséges csomagokkal és élvezni az életet.

Ilyen helyzetekben javasoljuk, hogy a kalandvágyó szellem szabad természetét ötvözze a szükséges előkészületekkel, a módszerre összpontosítva bikepackingu.

 – A nyereg alatt és az úton!

Ahogy a kormány alatti táskára tett javaslatunkban 8 literes, lehetőleg viszonylag könnyű tárgyak "férnek el", úgy a második ajánlatunk is 10 literes. Magas gurulású nyeregtáska AS-013 a Rockbrostól Tartós, a TPU bevonatú poliészter pedig az IPX7 szabvány szerint vízálló. A készlet két méretben (aero és normál) is tartalmaz habszivacs párnákat az nyeregcsőhöz, amelyek megvédik a keretet a kinyílástól.

Jellegzetes:

  • Tartós, vízálló anyag, amely megfelel az IPX7 szabványnak,
  • hegesztett varratok,
  • merevített belső,
  • erős rögzítés tépőzárral és csatokkal,
  • fényvisszaverő elemek,
  • tekercselt tépőzáras + csatos zárás,
  • lehúzó további poggyász vagy vizespalack rögzítéséhez.



A nyereg alatti helyet sem szabad túlterhelni, de itt valamivel többet engedhetünk meg magunknak, mint a „frontloader”-nél. Pakolhatunk rá termoaktív nadrágok, kerékpáros mezek, kerékpáros szemüvegek, vagy más hasonló vagy valamivel nagyobb súlyú, az Ön által választott árucikkeket. Szeretnénk megosztani veletek nyeregcsúcsunkat "nehéz tárgyakkal a fenékig!" tartalommal. Nagyon fontos, hogy megőrizze kerékpárja maximális irányíthatóságát, és ez akkor lesz lehetséges, ha megfelelően elosztjuk a terheléselosztást a táskában.

A Rockbros javaslata akkor is jó megoldás, ha kerékpárunkon (pl. murvás típusú) nincs tárgyak szállítására vagy táskák rögzítésére alkalmas tartó.

„Közelgő expedíciók”

Reméljük, hogy egy kicsit közelebb hoztuk Önt a kormányra vagy a nyereg alá szerelhető táskák megoldásának előnyeihez. üzletünkben MikeSPORT.hu komoly javaslatokat talál, amelyeket érdemes komolyan megfontolni. Jön a tavasz, és vele együtt az első utazások is.

Meggyőződésünk, hogy javaslataink a választ az Ön igényeire, hogy megfelelően felkészüljenek egy kalandvágyó utazó szellemiségű expedícióra. A miénk Bikepacki masszív táskák, amelyekbe sok szükséges tárgy belefér, anélkül, hogy a hátunkat és a vállunkat nehezítő hátizsákot kellene magunkkal vinni.

Ha fontosnak tartja a szabadságot és a saját feltételeid szerinti utazást, akárcsak mi, hamarosan megtudod Kerékpáros csomagok! Sok sikert az úton!

Válogatott termékek a Kerékpártartók rovatból

Megjegyzés hozzáadása

A (*) jelű mezők kitöltése kötelező Az Ön adatait a Adatvédelmi irányelvek szerint kezeljük.