Nem tudja, melyik szelep illik a kerékpárjához? Feltétlenül olvassa el szövegünket.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kerékpárcsövet?

Minden kerékpáros életében előbb-utóbb felmerül az igény, hogy új belső tömlőt vásároljon. Egy egyszerűnek tűnő feladat akkor válik bonyolulttá, ha a piacon kaphatók közül kell kiválasztani a megfelelő típust. Itt van minden, amit tudnod kell a helyes döntés meghozatalához.

A kerékpárszelepek típusai

A kerékpárszelepek három fő szabványa manapság a leggyakoribb: Presta, Dunlop és Schrader, amelyek a következő ábrán láthatók:

presta-schrader-dunlop-auto

Presta (SV -Szolgabíró szelep) - más néven francia (FV -francia szelep). Ez a leggyakoribb típus manapság a sportkerékpároknál, de egyre gyakrabban a szabadidő-kerékpároknál is. Csavart hegy jellemzi, amely a grafikán arany színben látható. Mielőtt elkezdené a szivattyúzást, kissé csavarja ki, mielőtt feltenné a szivattyú hegyét, és megnyomása kiszabadítja a levegőt. Kis szelep átmérője 6 mm, kis lyukat igényel a felniben, ami előnyt jelent az erősen karcsúsított teljesítményű kerekek és azok tartóssága szempontjából, de azt is jelzi, hogy jobban bírja a nyomást, mint más rendszerek.

Dunlop (DV -Dunlop szelep) - kerékpáridőnek hívják. Ezek közül a legritkábban elterjedt, ma már főleg a régebbi kerékpárokban. A Presta szelepekhez hasonlóan a hegyet le kell csavarni a szivattyúzás előtt, és egy kis patront kell kihúzni a leeresztéshez. A DV szelep előnye, de egyben hátránya is az egyirányú kialakítás, ami nagyon leegyszerűsíti a felépítését és működését, viszont lehetetlenné teszi a nyomásmérővel történő nyomásmérést, ami gyakorlatilag kizárja az igényesebb alkalmazásokból. Átmérő, mint a Presta - 6 mm.

Schrader (OF -Automatikus szelep) - autószelep.Ma már gyakoribb a szabadidős kerékpároknál, de nem csak. Ez nagyobb, mint a többi átmérő - 8 mm és nincs csavart vége. Az AV szeleppel ellátott belső csöveknél a legnagyobb előnye, hogy ugyanazokat a szivattyúkat lehet használni, mint például egy autó esetében.

Milyen csövet válasszunk?

Az új belső cső szeleptípusának kiválasztásakor a régi típusa alapján lehet vezérelni, a szabványt a grafikával összehasonlítva ismerheti fel. Ha ez nem lehetséges, mérje meg a lyuk átmérőjét a felniben, mert Az autós szelepcső nem kompatibilis a Presta szelepnyílású felnivel. A magasságát is érdemes lemérni, főleg magas felnik esetén, hogy a választott csőben megfelelő hosszúságú szelep legyen. Amikor fontolóra veszi a típus esetleges megváltoztatását, ne feledje, hogy a szelep eltérő átmérőjéhez más átmérőjű szivattyúfej szükséges.

A kerékpár belső tömlőjének a szelep típusa mellett fontos jellemzője a kerékhez igazított mérete. Ha nem ismeri kerékpárján a kerekek átmérőjét, akkor könnyen ellenőrizheti, ha az abroncson vagy magán a felnin található jelöléseket keresi, vagy végső esetben megmérheti. Az átmérőt hüvelykben vagy milliméterben adják meg. Érdemes az Ön által használt abroncsoknak megfelelő belső tömlő szélességet is kiválasztani, ami biztosítja a legjobb együttműködést.

Tekintse meg az összes kerékpárcsövet -->

Megjegyzés hozzáadása

A (*) jelű mezők kitöltése kötelező Az Ön adatait a Adatvédelmi irányelvek szerint kezeljük.