A jó minőségű kerékpáros szemüveg kiválasztása mind a szakemberek, mind a kerékpározás szerelmeseinek alapja. A megfelelően kiválasztott modellnek biztosítania kell a vezetés kényelmét és biztonságát, valamint a felhasználó látásának biztonságát. Mit kell figyelembe venni a sportszemüveg kiválasztásakor? Fogadjon fotokróm szemüvegre vagy cserélhető lencsés modellekre? Ellenőrizzük.



 Milyen legyen egy jó kerékpáros szemüveg?

A felhasználó preferenciáitól függetlenül a jól megválasztott kerékpáros szemüvegnek számos kulcsfontosságú tulajdonsága van. Először is, ennek a felszerelésnek semmiképpen sem szabad korlátoznia a kerékpáros látóterét, éppen ezért úgy tartják, hogy a legjobb szemüveg az, ami vezetés közben nem látható. Ha a szemüveg korlátlan látást és tiszta látást biztosít, automatikusan megnöveli a kerékpáros biztonságát és a vezetés kényelmét.

Ezenkívül a szemüvegnek hatékonyan kell védenie a kerékpárosok szemét a következők ellen:

  • mostanában;
  • széllökések;
  • eső;
  • rovarok;
  • kavicsok;
  • ágak;
  • UV sugárzás.

Tartósság és testreszabhatóság

A kerékpáros szemüvegnek rendkívül tartósnak kell lennie. Ez vonatkozik a keretre és az objektívekre is. Biciklizés közben különféle váratlan események történhetnek, beleértve, de nem kizárólagosan egy balesetet. A jó minőségű szemüveg nem törik el, aminek köszönhetően minimálisra csökken annak a kockázata, hogy elemei a szembe kerüljenek. A legtöbb neves márka most úgy dönt, hogy tartós és praktikus polikarbonátból készít szemüveget. A szemüveg megfelelő illeszkedése súly, méret és lencsetípus tekintetében, valamint a szemüveg archoz való illeszkedése olyan paraméterek, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni. Közvetlenül befolyásolják a vezetés kényelmét.

Milyen szemüveget válasszunk?

A használhatóság szempontjából nagyon fontos paraméter a megfelelő üvegtípus kiválasztása. Jelenleg a kerékpáros szemüvegek alábbi modelljei nagyon népszerűek a piacon:

  • közönséges szemüveg;
  • szemüvegek fotokromatikus lencsékkel;
  • cserélhető lencsés szemüvegek.

A szöveg további részében az utóbbi két típus előnyeinek és hátrányainak összehasonlítására koncentrálunk, amelyek az elmúlt évek igazi slágerei, és segítik a kerékpárosokat egészségük, biztonságuk és kényelmük megőrzésében.

Szemüvegek fotokromatikus lencsékkel - jellemzők

Ez a fajta szemüveg igazi csemege a technikai újítások rajongóinak. A fotokromatikus szemüvegek különlegessége, hogy napfényben vezetés közben elsötétülnek, és ha a nap eltűnik a látóhatárról, kivilágosodnak. Nagyon kényelmes megoldás azok számára, akik szeretik a terepen lovagolni, például erdőben vagy hegyekben. Ekkor gyakran változik a környezet, és felváltva lovagolsz egy árnyas erdőben vagy egy nyílt és napos tisztáson. Ilyen körülmények között a szemüveg cseréje problémás lehet, és negatívan befolyásolná a vezetés kényelmét és sebességét. Ennek köszönhetően a fotokróm szemüveg nagyon népszerű a természet kebelében való aktív kerékpározás kedvelői körében, és nem csak. A felhasználók a piacon elérhető különböző fényerő-szabályozó rendszerek közül választhatnak. Vannak olyan elemmel dúsított szemüvegek, amelyek támogatják a fényerő-szabályozást, vagy olyan szemüvegek, amelyek automatikusan végrehajtják ezt a folyamatot.

Mínuszok?

Az ilyen típusú szemüvegek nagyon kényelmesek azok számára, akik változó környezetben közlekednek. Maga az elsötétítés és a világosítás folyamata azonban nem azonnal megy végbe, így gyors vezetés közben előfordulhatnak olyan pillanatok, amikor a felhasználó sötétséget lát, vagy panaszkodni fog a látásélesség csökkenésére, vagy akár a nap vakítására.

Cserélhető lencsés szemüveg – miért éri meg?

Úgy tűnik, hogy jelenleg a cserélhető lencsés szemüveg a legjobb megoldás a piacon. Sikeresen használják őket nagy léptékben, és a gyártók küzdenek a felhasználók kényelméért. Ennek köszönhetően a piacon a préseléstől a mágnesig eltérő lencsecsere rendszerű szemüvegeket találunk. Az ilyen típusú szemüvegek nagyon sokoldalúak, mert a készlet általában sötét napszemüveget tartalmaz, fehér és sárga. Vásárlás előtt azonban érdemes ellenőrizni, hogy a sárga üvegeken van-e dedikált UV-szűrő.

Mínuszok?

Az ilyen típusú modellek minden körülmények között jól működnek, de szemüvegcserét igényelnek, ami változó környezetben dinamikus vezetés esetén kényelmetlen lehet. Ezért vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy a szemüveget hogyan fogják használni, azaz milyen típusú vezetést részesítünk előnyben.

Összegzés

Mind a fotokróm, mind a cserélhető lencsés szemüvegnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Klasszikus vezetéshez a cserélhető lencsések ajánlottak, amelyek átfogóbbak. Ha azonban szeretünk mozogni változó környezetben, eltérő intenzitású napfény mellett, akkor a fotokróm szemüveg nagyszerű kényelmet jelent. A végső választás egyéni kérdés, és érdemes megfontolni egy konkrét megoldás kiválasztását.

A legkelendőbb kerékpáros szemüvegek TOP 10-e

Megjegyzés hozzáadása

A (*) jelű mezők kitöltése kötelező Az Ön adatait a Adatvédelmi irányelvek szerint kezeljük.