Manapság egyre divatosabb a gyerekkel egy biciklin utazni.

Ez jót tesz egészségünknek, jólétünknek és a környezetünknek. A piacon különféle típusú gyerekülések beszerzésére van lehetőségünk, kezdve a vázra szereltekkel és a csomagtartóban elhelyezett ülésekkel. A második típus az egyik leggyakrabban választott típus a nagyobb emelőképesség és az összeszerelés egyszerűsége miatt. A vázra szerelt ülés kiválasztásakor a megfelelő méretet kell kiválasztanunk, amely stabil lesz és nem dől meg vezetés közben. Figyelembe kell venni, hogy a gyermek esetleges kicsúszása az ülésről, vagy magának a szerkezetnek az elmozdulása ne történjen meg. Vezetés közben figyelmünket az útra és a járművezetésre kell összpontosítanunk, ezért a megfelelően profilozott modell vásárlása nagyon fontos és gyakran megfelelő gondolkodási időt igényel.

Tudsz gyereket kerékpáron szállítani?

Nem kell, hogy gyerek legyen az oka annak, hogy autóra váltva környezetbarát életmódot váltunk. A fizikai aktivitás nagyon fontos, a gyermek óvodába, bölcsődébe kerékpározása jobban befolyásolja a fejlődését. A kisgyermek ekkor figyeli a természetet, a környezetet, és több időt tölt a szülővel szorosabb kapcsolatban. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a gyermeknek megfelelően felszerelt üléssel kell rendelkeznie, amely lehetővé teszi a kisgyermek biztonságos és kényelmes szállítását. Nézzük a gyerek kényelmét, de a miénket is. Kerékpározás közben nem szállíthat gyermeket az ölében vagy a kormányon, mert az életveszélyt jelent a gyermek és más kerékpárosok és gyalogosok számára is. Tisztában kell lennünk azzal, hogy a gyermek kétkerekű járművel történő szállítása során a közúti forgalomban beszámítjuk. Ez azt jelenti, hogy felelősek vagyunk érte, és rajtunk múlik, hogy az utazás biztonságos lesz-e. Érdemes tehát olyan útvonalakat választani, amelyeken kerékpárút található, és lehetőség szerint kerüljük a szűk, kivilágítatlan utakat.

Hogyan lehet biztonságosan biciklizni egy gyerekkel?

A biztonságos kerékpározás egy gyermek kerékpározásával összehasonlítható az autóban való biztonságos közlekedéssel. A gyermek mindkét esetben olyan autósülésben ül, amely megfelel a kisgyermek életkorának és magasságának. A kerékpározás megkezdése előtt a gyermeket kényelmesen el kell ültetni az ülésbe, és rögzíteni kell övvel. Minden olyan övet kell használni, amelyet az autósülés-modellhez csatlakoztattak. Egy fontos pont, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak, az övek rögzítése a cipőn. A sietségben sokszor megfeledkezünk róla, aminek veszélyes végeredménye lehet. Menet közben a kisgyerek unatkozik, és a lábai lógni kezdenek. Ez nagyon gyakran a lábak megkarcolásával végződik, és a legrosszabb esetben a láb beakad a kerékpár küllőibe. A legtöbb ülés lábzárral és magasságállítással rendelkezik. Fontos elem a fej stabilizálása is. A hosszú ideig utazó gyermek álmossá válhat, és a fáradtságtól leeshet a feje. Ezenkívül a vezetés közben fellépő turbulencia nem befolyásolhatja a gyermek fejének helyzetét. A megfelelő fejvédelem lesz a megfelelő megoldás. A kerékpárüléseknél alkalmazott további szempont a fényvisszaverők. Gyakran késő este utazunk kerékpárral, olyan helyeken, ahol nincs kerékpárút. Az autósnak messziről látnia kell, hogy egy kerékpár mozog, és ami a legfontosabb, egy kétszemélyes jármű. A fényvisszaverők garantálják a balesetek és veszélyes úthelyzetek elkerülését.

Az URBAN IKI márka gyermek kerékpárüléseket kínál elöl, valamint csomagtartóra vagy nyeregcsőre szerelve.

Hogyan szállítsunk egy 4 éves gyereket kerékpáron?

A kerékpárülések a jármű elejére és hátuljára is felszerelhetők. A 4 évesnél idősebb gyermekeket hátul elhelyezett gyermekülésben kell szállítani. Az ilyen gyermek nagyobb, és nagy látómezőt foglal el egy felnőtt számára. Ezenkívül a súly megnehezítheti az irányváltást. A 4 év feletti gyermekek sem igényelnek állandó vizuális figyelmet, így hátul is szállíthatók. Ez nem változtat azon a tényen, hogy az ülést megfelelően kell kiválasztani, és a gyermeket megfelelően rögzíteni, lábát és fejét rögzíteni kell. A legtöbb idősebb gyermekek modellje nem rendelkezik kiegészítő fejvédelemmel. Ebben az esetben javasoljuk, hogy vásároljon egy kiegészítő sisakot a fejhez, a nagyobb biztonság érdekében vezetés közben. A piacon elérhető modellek száma nem okozhat gondot a megfelelő modell kiválasztásában. Az idősebb gyermekek üléseit fényvisszaverőkkel is fel kell szerelni, amelyek különösen éjszaka működnek. Ha kétségeink vannak a minőséget és a biztonságot illetően, érdemes megnézni, hogy az ülés rendelkezik-e az EN14344 európai minőségi tanúsítvánnyal. Az ilyen jelöléssel ellátott termékek biztonságosan használható anyagokkal rendelkeznek (nem tartalmaznak egészségre veszélyes anyagokat), és garantálják magának az ülésnek a kialakításának biztonságát. Ez azt jelenti, hogy a termék eladása előtt az autósülés számos teszten esett át. Ez a tanúsítvány minden típusú autósülésre vonatkozik, függetlenül attól, hogy a jármű elején vagy hátulján történő szállításra szolgál.

Urban IKI - kerékpártartó ülés junioroknak

Melyik kerékpárülés egy éves gyereknek?

Egy éves gyermek kerékpárülésben szállítható, feltéve, hogy segítség nélkül tud ülni, és nincs nagyobb nehézsége. Sok gyermekorvos úgy gondolja, hogy a legmegfelelőbb a gyermek szállítása csak 1,5 éves kora után, amikor már garantált a függetlensége az ülésben. Márpedig az már régóta köztudott, hogy minden gyerek másként fejlődik, és a végső döntést a szülő hozza meg. A kerékpárülést megfelelően kell kiválasztani a gyermek életkorától függően. Vásárláskor ne feledje, hogy a gyerekek másként gondolkodnak, mint a felnőttek, és gyakran nincsenek tisztában bizonyos veszélyekkel, amelyek vezetés közben előfordulhatnak. A fő szabály a végtagok stabilitása. Stabilizátorok a fej két oldalán, állítható lábtámaszok zárral és minden becsatolt öv az alapok, mielőtt útnak indulunk. Egyik elemet sem szabad kihagyni. Nem szabad sietni, hogy gyermekét az autósülésbe helyezze. Utazás közben biztonságosnak kell lennie. Az is fontos, hogy az autósülést elöl helyezzük el. A gyermek ekkor szoros kapcsolatban áll a szülővel, a gyám pedig folyamatosan rálátása van arra, hogy mi történik a gyermekével vezetés közben. Nem minden autósülés alkalmas előre nézőnek, ezért vásárláskor erre fokozottan ügyelnünk kell. A választás során nem lehetnek nagyobb nehézségek, weboldalunkon számos modell található.

Hány éves kortól szállítható a gyerek kerékpáron?

Becslések szerint 7 éves korig lehet kerékpáron szállítani a gyerekeket. Amikor a gyermek kerékpárülésben történő szállításáról döntünk, vegyük figyelembe annak méretét és súlyát. Az egy személy által közlekedő kerékpár nagy súlyt fog viselni nagyobb gyerekekkel, és gyakran jobb, ha vesz egy második kerékpárt. Ez azonban nem szükséges, ha a gyermek súlya nem zavarja a vezetést. Idősebb és testsúlyosabb gyerekeknél járművezetéskor az összterhelés miatt esetleg hosszabb utazási idővel is számolni kell. Emellett irányváltáskor is éberebbnek kell lenni, és azt semmiképpen sem nagyobb sebességgel, mert a hátul elhelyezett gyerek biztosan oldalra tudja rakni a biciklit, amitől a jármű felborul. Ha biciklit vezetünk nagyobb gyerekkel, ne helyezzük elöl az ülést, mert ezzel teljesen ellehetetlenítjük a szállítást. Az ilyen közlekedés a korlátozott látómező miatt veszélyes mind a gyalogosokra, mind a többi kerékpárosra.

Kell-e sisakot viselni egy kerékpárülésben ülő gyermeknek?

Biciklizés közben egy sisak a fejen mindig nagy viták terepe. Miért? Sokak szerint ez általában egy plusz befektetés, amire nincs szükség. Az autóülésben szállított gyermekeknek nem kötelező sisakot viselniük. Gondoljuk át azonban, hogy nem érdemes-e egészségbe, sőt életbe fektetni. A jármű esetleges leesése esetén a gyermeket a földre repülő szerkezethez rögzítik. Összeüti a földön, ami nagy veszélyt jelent. Emellett menet közben ütközhet egy másik kerékpárossal, aki szintén közvetlenül belehajthat az ülésben ülő gyermekbe. Kiemelten fontos a biztonság mind az úton, mind a kerékpárúton, a sisak vásárlása pedig a biztonsági színvonal emelését jelenti utazás közben. Emellett a gyermek első bukósisak vásárlásakor megtanítjuk neki a biztonságos közúti közlekedés alapvető szabályait, amelyek egy napon jelentős hatással lehetnek felnőtt életére is. A sisakvásárlási döntés meghozatalakor a gyermeknek jelen kell lennie nálunk. Minden modellnek más a mérete, ezért érdemes a gyakori igazítások ellenére is megnézni, hogy nem esik-e le a fejéről és tompítja-e az esetleges balesetet.

Mit bicikliülés helyett?

A kerékpárülések alternatívája az utóbbi időben népszerű kerékpár-utánfutó. Lehetővé teszik egy gyermek kényelmes szállítását, aki az utánfutóban játszhat vagy aludni tud az utazás során. A kerékpár utánfutó hagyományos és nagy teljesítményű kerékpárokra is felszerelhető. Ez a választás a legfiatalabb gyermekek számára a legjobb az utazás biztonsága miatt. Ezenkívül megvédi a gyermeket az esetleges időjárási változásoktól, például hótól vagy esőtől. Jelenleg számos modell található a piacon, különböző színekben. Általában három tartós kerékkel rendelkeznek, amelyek garantálják a biztonságos utazást és elnyelik az ütéseket vezetés közben. A legtöbben beépített hálók találhatók, amelyeken keresztül a gyermek megfigyelheti a körülötte zajló eseményeket, a szülő pedig láthatja, hogy a gyerkőc hogyan áll a megállás alatt. Ne felejtse el azonban, hogy ételt vagy italt ne tegyen az utánfutóba. Vezetés közben a gyermek megfulladhat, és a járművet vezető szülő nem veszi észre. Ezenkívül ne tegyen sok játékot az utánfutóba, különösen azokat, amelyek éles szélekkel rendelkeznek.

FOLLOW ME vonóhorog - Ideális megoldás gyerekekkel való kirándulásokhoz, amikor meg tudják tartani magukat a kerékpáron. 12-20 hüvelykes kerékméretű gyerekkerékpárokhoz használható. A vontató összecsukása után két kerékpáron (gyerek és felnőtt) önállóan mozoghat, és ha szükséges, a gyerekkerékpárt újra csatlakoztathatja.

Megjegyzés hozzáadása

A (*) jelű mezők kitöltése kötelező Az Ön adatait a Adatvédelmi irányelvek szerint kezeljük.