• Miért érdemes kerékpáros sisakot használni?

    Miért érdemes kerékpáros sisakot használni?

    A kerékpáros sisakok mindig is ellentmondásos érzelmeket ébresztettek a közvéleményben. Az egyik oldal amellett érvel, hogy a kérdéses felszerelést a kerékpáros kötelező felszerelései közé vegyék fel. Az ellenzők vitatkoznak a kerékpáros bukósisakban való utazás csökkent kényelméről és arról, hogy hajlandó-e dönteni az egészségéről. A modern modellek azonban a legjobb védelmet nyújtják a közúti balesetek ellen. Miért érdemes kerékpáros sisakot használni?

  • Kerékpáros sisak – melyiket válasszam?

    Kerékpáros sisak – melyiket válasszam?

    Ha Ön a kerékpár szerelmese, tudja, milyen fontos a közúti biztonság. A megfelelően kiválasztott kerékpáros bukósisak nemcsak a védelem eleme, hanem stílusának és egyéniségének mutatója is. Ebben a cikkben felvázolunk néhány fontos szempontot, amelyeket figyelembe kell venni a tökéletes kerékpáros sisak kiválasztásakor.

  • Hogyan válasszuk ki a kerékpáros sisak méretét?

    Hogyan válasszuk ki a kerékpáros sisak méretét?

    Bár valószínűleg évek óta kerékpározik, korábban soha nem gondolt arra, hogy bukósisakot vegyen.

  • MIPS technológia. Mi ez és kinek?

    MIPS technológia. Mi ez és kinek?

    Kerékpárosként figyelnie kell az akadályokra az utakon, kerékpárutakon, és figyelnie kell például a veled utazó gyerekeket. Emellett nem lehet megjósolni, hogy a többi közlekedő mit tesz majd. Egy pillanatnyi figyelemelvonás, és a földre zuhansz, gyakran nagy sebességgel és erővel. Ha MIPS technológiás sisakja lenne, az agyrázkódás és néhány egyéb sérülés nélkül lenne...

  • Hogyan válasszunk jó kerékpáros sisakot? Nézze meg a szakmai tippeket

    Hogyan válasszunk jó kerékpáros sisakot? Nézze meg a szakmai tippeket

    Sok kerékpáros megkérdőjelezi a bukósisak kényelmét. Ez túl szoros, ez pedig túl laza. Korlátozza a láthatóságot, a fej mozgását, mert nehéz vagy lecsúszik. Nem magával a sisakkal van a probléma, hanem a választással, ami rá esett.