Bár valószínűleg évek óta kerékpározik, korábban soha nem gondolt arra, hogy bukósisakot vegyen.

Egészen addig, amíg egy kisebb összeomlást nem tapasztaltál, és nem láttad, milyen rosszul végződhet a téma ilyen laza megközelítése. Hirtelen eszébe jutott, hogy az utakon kerékpáros bukósisak nélkül való mozgás tragikus következményekkel járhat. Ezért úgy döntött, hogy tanul a hibájából, és vesz egy kerékpáros sisakot. E döntés után kezdődik a lépcső, mert nem tudja, hogyan válassza ki a sisak méretét? Ne aggódj! Egyáltalán nem olyan nehéz. Csak ismernie kell az alapvető szabályokat. Az alábbiakban megvitattuk őket, és arra biztatjuk, hogy olvassa tovább.

Miért olyan fontos a kerékpáros sisak mérete?

A kerékpáros sisak ugyanolyan, mint bármely más ruhadarab, amit viselsz. Ha valami túl szoros, kínosan és kényelmetlenül érzi magát. Ha azonban túl nagy, folyamatosan attól tart, hogy elveszíti. Kerékpáros sisakkal azonban sokkal rosszabb, mint cipővel. Ez az Ön biztonságáról szól. Extrém helyzetekben akár az egészség és az élet érdekében is. A rosszul illeszkedő kerékpáros sisak nem fogja betölteni a funkcióját! Eséskor nem védi meg a fejét!

Szinte minden sisakmodell képes a fej méretéhez igazodni és igazodni. Ne felejtsünk el azonban olyan sisakméretet választani, ahol a fej kerülete a megadott tartományon belül van.

Milyen méretű kerékpáros bukósisakot válasszunk?

Általában a kerékpáros sisak mérete megegyezik a ruha méretével. Vagyis XS-től XXL-ig. A sisak mérete a fej kerületétől függ. Általában 48-62 cm között mozog. Természetesen csak felnőtt sisakokra gondolunk. A gyerekek méretezése kicsit másképp néz ki. A méretjelölés XS/S, S/M, M/L. Ezenkívül a gyermeksisakok meglehetősen állíthatóak. Ennek köszönhetően együtt nőnek a babával.

Egy példa a GIRO márka mérettáblázatára, ahol például az M méret a fej kerületének felel meg 55-59 cm tartományban

Ezért elég, ha megméred a fej kerületét és a baj után? Nem teljesen. A kerékpáros sisak nagyon hasonlít a cipőhöz. Illessze a fej formájához, akárcsak a cipő a lábához. Ezért olyan kockázatos az első kerékpáros bukósisakot egy webáruházban megrendelni. Fogalmad sincs, hogy jól éreznéd magad benne. Ezért, ha valamilyen oknál fogva nincs más választása, és interneten kell kerékpáros bukósisakot vásárolnia, rendeljen néhány modellt próbaverzióra, és hagyja meg az Önnek legmegfelelőbbet.

Hogyan kell megmérni a fej kerületét?

Ne feledje, hogy erre egy kis időt kell szánnia. A fejkörfogat helyes mérése pontosságot és nyugalmat igényel. Ellenkező esetben nagyon nagy esély van arra, hogy újra meg kell rendelnie a sisakot, vagy el kell mennie egy helyhez kötött boltba. Minden bizonnyal sokkal tovább tart, amíg helyesen megméri a fej kerületét.

Fogj egy szabószalagot. Végül egy egyszerű karakterlánc is lehet. Ezután tekerje a mérőszalagot a koponya köré úgy, hogy az szorosan illeszkedjen a bőrhöz. Ne húzza meg a mérőszalagot a feje körül! Ellenőrizze a kerületet a halánték és a fül feletti vonalon. A legjobb, ha végez néhány mérést. Végül válassza ki a leggyakrabban ismétlődő kört, és rendeljen kerékpáros sisakot az online áruházban.

Válogatott kerékpáros bukósisak modellek kínálatunkból.

Megjegyzés hozzáadása

A (*) jelű mezők kitöltése kötelező Az Ön adatait a Adatvédelmi irányelvek szerint kezeljük.