Kerékpározás az uralkodó időjárási viszonyoktól függetlenül örömet okoz. Nincs ok arra, hogy ősszel felhagyjon a fizikai aktivitással a friss levegőn. A kedvezőtlen időjárás elleni küzdelemben a megfelelően kiválasztott kerékpáros ruházat jön.

odziez rowerowa jesien zima jak sie ubrac i co wybrac

Milyen kerékpáros ruhát válasszak őszre? A rossz idő nem mentség arra, hogy ne menjünk kerékpározni

Kerékpározás az uralkodó időjárási viszonyoktól függetlenül örömet okoz. Nincs ok arra, hogy ősszel felhagyjon a fizikai aktivitással a friss levegőn. A kedvezőtlen időjárás elleni küzdelemben a megfelelően kiválasztott kerékpáros ruházat jön.

Az őszi kerékpáros öltözet alapszabályai

Amikor az őszi kerékpározást választja, emlékezzen néhány alapvető öltözködési szabályra. Oto egy:

  1. Öltözz fel a hagymát, hogy szükség esetén le lehessen venni egy réteg ruhadarabot.

  2. Ha hidegnek érzi magát, amikor elhagyja a házat, Az jó. Néhány-pár perces vezetés után biztosan felmelegszik.

  3. Elkerül pamut ruha, különösen az, amelyik közvetlenül a testhez tapad. Felszívja az izzadságot, a szél hatására pedig lehűti a testet.

  4. Jó, ha magaddal viszed a dolgokat A változásért főleg hosszabb utakon.

  5. Kesztyű és zokni viselhető, mielőtt kimegy a kerékpárra tedd fel a radiátort. Akkor a kilépés utáni első percek kellemesebbek lesznek.

  6. Mindig feltételezd nyír- időjárási viszonyoktól függetlenül.

cieple czapki rowerowe rekawiczki jesienne na rower


Mit viseljen ősszel a kezére, lábára és fejére?

Őszi biciklitúrák alkalmával nagyon fontos kézvédelem a hideg ellen. A hőmérséklettől függően fel kell szerelnie magát megfelelőkkel kesztyűt – vékonyabb vagy vastagabb. Ez egyéni preferenciáktól is függ – egyesek keze gyorsabban fagy le, mint másoknak.

Őszi kesztyű kell szigetelt anyagból készült és emellett lehetnek szélálló és vízálló. Ugyanakkor nem korlátozhatják az ujjak mozgását a váltókapcsolók és az ajtókilincsek működtetésekor. A választás is fontos a megfelelő méret. Nem lehetnek túl szorosak, hogy ne korlátozzák a megfelelő vérkeringést.

Láb esetén szereld fel magad zokni ami szintén nem lehet túl szoros. A sízokni jól használható a kerékpáron. Fontos, hogy hosszabbak legyenek, és védjék a vádlit és a sípcsontot. Érdekes megoldást jelentenek vízálló zokni amelyek megakadályozzák a láb nedvesedését és egyben elvezetik az izzadságot.

A kerékpárosok általában különlegeseket választanak cipőhuzatok (SPD) amelyek szabványra vannak állítva kerékpáros cipő. A gyártók melegebb cipőket is kínálnak az őszi-téli időszakra.

Ők egy másik választás kerékpáros cipő hívott platformok a túracipő. Ezután ajánlott használni impregnáló spray.

Maga a sisak általában nem elég ahhoz, hogy megvédje a fejet a hidegtől. Ezért az Ön preferenciáitól és az időjárástól függően kell választania kalap a fejpánt. Megvédi a nyakat megérkezett a balaklava. Fagyos szél jelenlétében ajánlott használni kerékpáros szemüveg a védőszemüveg amely megvédi a szemet és megakadályozza a könnyezést.

bluzy i kurtki rowerowe jesienna odziez rowerowa


Mit viseljünk a testen ősszel?

Az időjárási viszonyoktól függően különböző ruhadarabokat választhat a felsőhöz. Íme néhány ruhadarab, amivel érdemes felvértezned magad ősszel:

  • Termoaktív póló (az úgynevezett alapréteget alkotja) - hosszú ujjúnak kell lennie, és szorosan illeszkednie kell a testhez. Ősszel van kötelező mert nemcsak a testhőmérséklet fenntartásáért, hanem a bőr kiszáradásáért is felelős (elvezeti az izzadságot). Az inget a nadrágba kell bújtatni, és nem szabad kicsúszni belőle.

  • Hosszú ujjú kerékpáros mez - tökéletes külső réteg a kevésbé hideg időjáráshoz.

  • Mellény – softshell vagy windstopper modellek ajánlottak. Jól véd a szél ellen, ugyanakkor megfelelő szellőzést biztosít és nem korlátozza a mozgást.

  • Blúz - jellemző lehet Meleg poliészter pulóver vagy vékony kerékpáros kabát (vagy futni). Lehetőleg teljes hosszúságú cipzárral legyen ellátva.

  • Vékony széldzseki kabát – véd a szél, csapadék és sár ellen. Könnyű, összecsukva kis helyet foglal. Leggyakrabban nem vízálló ennek köszönhetően azonban jó légáteresztő képességet biztosít.

  • Vastagabb kabát membránnal – akkor működni fog, ha az ősz alacsonyabb hőmérséklettel lep meg, de kifejezetten ajánlott a téli időszakra.

cieple spodnie rowerowe ochraniacze na buty rowerowe


Mit viseljen a lábán ősszel?

Akárcsak a törzs esetében, a lábakra is érdemes kerékpáros ruházatot választani az aktuális időjárási viszonyokat figyelembe véve. Az őszi kerékpározás elengedhetetlen részei:

  • Hosszú kerékpáros nadrág – időjárási viszonyoktól függetlenül biztosítják a vezetési kényelmet, általában szigeteltek, egyes típusok elülső részén szélálló panelek találhatók.

  • Termoaktív fehérnemű – akárcsak egy póló, a termoaktív nadrág is jól illeszkedjen a testhez.

  • Hosszú, vízálló kerékpáros nadrág – szélálló és vízálló anyagból készült. Az ilyen nadrágmodell annyira bő, hogy általában bármilyen más rövidnadrágon vagy kerékpáros nadrágon viselhető.

  • Térd védők – eséssel végződő túrák esetén szükségesek (pl. terepen vagy jeges felületen). Kifejezetten all-mountain vagy enduro lovagláshoz ajánlott

  • Kerékpár térdvédő - tökéletes hidegebb napokra, amikor még nincs szükség hosszú nadrágra. Készülhetnek szigetelt anyagból, mint a tipikus őszi-téli nadrág, vagy nyári anyagból, mint a nyári kerékpáros rövidnadrág.
  • Néhány kerékpáros rajta Hosszú nadrág amelyeken nincs kerékpár talpbetét, azt ráadásul hordják rövid nyári rövidnadrág kerékpár betéttel.

A kerékpáros öltözékét elsősorban az aktuális időjárási viszonyokhoz és egyéni preferenciákhoz kell igazítani. Mindenki másképp ellenáll a hidegnek.

 

Megjegyzés hozzáadása

A (*) jelű mezők kitöltése kötelező Az Ön adatait a Adatvédelmi irányelvek szerint kezeljük.