A hideg vagy téli napok időszaka mindig dilemmát jelent, hogyan öltözzünk bringához. Kerékpáros kabát széldzseki, esőkabát vagy softshell mit válasszunk?

Nagyon szeszélyes lehet az időjárás hazánkban. Ezt minden ember, aki aktívan tölt a szabadban, tökéletesen tudja ezt. Függetlenül attól, hogy hegyekben túrázunk, túraúton töltünk időt vagy biciklizünk, az erős szél és a páratartalom megteheti a hatását.
Nem csoda, hogy a kültéri vagy kerékpáros ruházat gyártói igyekeznek olyan ruhákat kínálni vásárlóiknak, amelyek hatékony védelmet nyújtanak a kedvezőtlen körülmények ellen. Az egyik legfontosabb elem kétségtelenül a kabát. Jelenleg sokféle ajánlattal találkozhatunk a piacon. Nézzük tehát, melyiket érdemes választani.

Ajánlat kerékpáros kabátok Nagyon széles a szél és az eső elleni védelem érdekében. Közülük megemlíthetjük többek között a népszerűket kerékpáros széldzseki, esőkabátokat és kerékpáros softshell. Az alábbiakban talál egy listát, amelyben az egyes kabáttípusok legfontosabb tulajdonságait felvettük.


Széldzseki kerékpáros kabát


Ez az egyik legnépszerűbb kültéri kabát modell, amelyet mindannyian ismerünk. Ez a típusú kabát évek óta elérhető a piacon. A széldzseki dzsekik általában száz százalékban poliészter szálakból készülnek. A széldzseki egy nagyon könnyű kabát, ami összecsukva nem foglal sok helyet. Egyesek úgy vélik, hogy hátránya a hideg ellen védő réteg hiánya. Azonban ez is egy erős oldala ennek a ruhatípusnak. A széldzseki viselhető meleg napokon (akkor elég pl. sportpólót hordani alatta), és alacsony hőmérsékleten is (akkor kombináljuk termofehérneművel vagy meleg pulóverrel).

  • Légáteresztő: nagyon jó, a kabát kényelmet biztosít, engedi a bőrt lélegezni.
    Vízállóság: alacsony, a széldzseki nem véd az esőtől.
  • Szellőzés: nagyon jó, az ilyen típusú kabátok gyorsan száradnak, nem okoznak fokozott izzadást.
  • Termikus kényelem: nem véd a hideg ellen, további ruharétegeket igényel.
  • Csomagolhatóság: vékony, könnyű anyaga miatt kis helyet foglal.
  • Javasolt felhasználási időszak: tavasz, nyár, ősz.


Esőálló kerékpáros kabát


Azok, akik nem csak a kellemetlen léglökésektől, hanem a víztől is meg akarnak védeni magukat, érdeklődjenek esőkabát vásárlása iránt. Az ilyen típusú kabátok membránból, azaz vékony műanyagrétegből készülnek. A nedvességgel szembeni ellenállás növelése érdekében laminálással is védi, azaz két réteg szövet hozzáadásával - külső és belső. Ennek köszönhetően az esőkabátok nemcsak hatékonyan védenek az eső ellen, hanem kényelmesen és kényelmesen is érezhetjük magunkat.

  • Légáteresztő: a kabátok annak ellenére, hogy vízállóak, hatékonyan távolítják el a nedvességet a bőrről és a ruházatról, hagyják a bőrt lélegezni.
  • Vízállóság: magas, a legmagasabb a kétrétegű laminált kabátokban.
  • Szellőztetés: korlátozott, a használt membrántól és a laminálás típusától függően. Alacsonyabb hőmérsékleten javul a szellőzés.
  • Termikus kényelem: a kabát nem nyújt védelmet a hideg ellen, hidegebb napokon egy réteg termoruha kell hozzá.
  • Csomagolhatóság: kicsit nehezebb, mint egy légpuska, összecsukva több helyet foglal.
  • Javasolt felhasználási időszak: tavasz, ősz.

Ez a modell a Trekking sorozatból származik, de tökéletes városi kerékpározáshoz vagy kerékpározáshoz.


Softshell/téli kerékpáros kabát


Egy másik javaslat, amely nem csak a szél, hanem a hideg ellen is véd, egy softshell kabát. Ez a fajta kabát különösen a hidegebb napokon tökéletes. Mi a? A Softshell kabátok két réteg anyagból állnak. Közülük az első egy puha anyag (pl. gyapjú), amely véd a hidegtől, a második, amely a kabát külső oldalán található, egy sűrű szövet, amely csökkenti a szél behatolását. A softshell kabátok előnye kétségtelenül az, hogy a többi téli kabáthoz képest könnyűek és kis helyet foglalnak. Hátránya viszont, hogy nem nyújtanak teljes védelmet az eső ellen. Szerencsére a piacon találhatunk membrános modelleket és olyanokat is, amelyek külső rétegét speciális anyag borítja, amely csökkenti a víz behatolását a szövetekbe.

KAYMAQ téli kerékpáros kabát - szélálló, légáteresztő, belül polárral szigetelt.

  • Légáteresztő: nagyon jó, kényelmet biztosít a fizikai aktivitás során.
  • Vízállóság: alacsony, vízlepergető bevonatú kabátok vagy membrános softshell kabátok esetében valamivel magasabb.
  • Szellőzés: nagyon jó, engedi a bőrt lélegezni.
  • Termikus komfort: hatékonyan véd a hideg ellen.
  • Csomagolhatóság: könnyű kabát, összecsukva nem foglal sok helyet.
  • Javasolt felhasználási időszak: késő ősz, tél, kora tavasz.

Összefoglalva, mindegyik kerékpáros kabátnak megvannak a maga erősségei és kissé gyengébb oldalai, ami azt jelenti, hogy nem mindig és minden körülmények között működik. Ezért egy adott ruhatípus kiválasztásánál érdemes tisztában lenni azzal, hogy nincsenek univerzális megoldások. A kabát kiválasztásánál figyelembe kell vennünk az évszakot és az alatta uralkodó időjárási viszonyokat, valamint azt, hogy milyen tevékenység közben kívánjuk viselni. Ennek köszönhetően képesek leszünk megtalálni a tökéletes megoldást, amely teljes kényelmet biztosít számunkra.

Megjegyzés hozzáadása

A (*) jelű mezők kitöltése kötelező Az Ön adatait a Adatvédelmi irányelvek szerint kezeljük.