Nem tudja, hogyan védje meg térdét/lábát a hidegebb napokon? Olvassa el rövid útmutatónkat arról, hogy mit vigyen magával a hidegebb napokon, hogy térdének hőkomfortot biztosítson.

Hogyan védjük meg a térdünket a hidegtől kerékpározás közben?

A kerékpárosok a térdfájdalmak okait leggyakrabban a helytelen lovaglás lábmunkában, az antagonista csoporthoz képest fejletlen izomcsoportban, a helytelen nyereghelyzetben vagy klip nélküli pedálok esetén blokkolásokban látják.

Kevesen tudják, hogy a térdfájdalmat a test ezen részének hideg és hipotermia okozhatja. Amikor a hőmérséklet +10 Celsius-fok alá süllyed, nem csak a kézre vagy a lábra kell különös figyelmet fordítani (amelyek látszólag a leggyorsabban hűlnek le), hanem mindenekelőtt a térdre.

Tanulja meg, hogyan védje meg térdét a hidegtől.

Hogyan védjük meg a térdünket a kihűléstől kerékpározás közben?

A láb izmai kerékpározás közben felmelegszenek. Ez azt jelenti, hogy a kerékpáros gyakran nem érzi a hideget. A térdek negatív időjárási viszonyoknak vannak kitéve. Ezt a testrészt nem borítja zsír és izom, ami sebezhetőbbé teszi a hipotermiával szemben.

Leggyakrabban ősszel és télen veszünk fel hosszú nadrágot és termoaktív fehérneműt, amely védi az egész lábat a kihűléstől. A hidegebb napokon azonban érdemes térdmelegítőt használni. A térdvédő rövidnadrággal és 3/4-es nadrággal is kombinálható. Ez az egyéni preferenciáktól és a kerékpáros hidegállóságától függ.

Térdvédő vagy lábvédő kerékpározáshoz

Az evezősre estem egy olyan megoldás, amelyet más ruházati elemekkel kombinálnak. A térdmelegítők szövetcsövek formájúak, amelyek általában a comb közepétől érnek el, és néhány centiméterrel a térd alatt végződnek. Feladatuk a hideg és a szél elleni védekezés.

Belül olyan anyaggal vannak bevonva, melynek feladata a melegítés (pl. gyapjú). Általános szabály, hogy a külső (felső) réteg rugalmas és megfelelő illeszkedést biztosít a testhez.

A térdvédők kiválasztásakor elsősorban a méretükre kell figyelni. Ha túl szorosak, akkor kellemetlen érzést okozhatnak, és összenyomhatják a combot – különösen hosszabb utak során. A túl laza védők maguktól lecsúsznak, ami szintén kellemetlenséget okozhat.

Egyes modellek fényvisszaverő elemekkel is fel vannak szerelve, amelyek növelik a kerékpáros láthatóságát - különösen sötétedés után. Érdekes funkció a belsejébe varrt szilikoncsík is. Megakadályozza az anyag spontán kicsúszását a combról.

A térdvédők feladata, hogy megvédjék az ízületeket a kihűléstől és lehűléstől. Különösen ajánlott azoknak, akik térdfájdalmakra panaszkodtak a hidegebb napokon, hosszú kerékpározások után.

Alternatív megoldás a térdvédő kerékpáros lábak. Ez valójában a térdvédők hosszúkás változata. Ugyanazok az előnyök, mint a térdvédők, ráadásul nemcsak a térdeket, hanem az egész vádlit is védik.

A térdvédők vagy lábvédők előnye, hogy mindig kéznél lehet, nem feltétlenül a térdén. Egy hátizsákba csomagolhatók és felvehetők vezetés közbeni szünetben, amikor erős hideget érzünk. Ezenkívül a lábak nyáron védő funkciót is elláthatnak - védenek a napfénytől (nem szigetelt változat, olyan anyagból, mint a nyári rövidnadrág kerékpáros rövidnadrág).

3/4 lábú kerékpáros nadrág

A hűvösebb nyári napokon és a melegebb ősszel a megfelelő térdvédelmet a 3/4-es nadrág tudja biztosítani. Védelmet nyújtanak a szél ellen, és tökéletesek a közepes hőmérsékleten.

A 3/4 lábú nadrág középút a rövid és a hosszú nadrág között. Megvédik a combokat, a térdeket és a vádli egy részét az időjárás viszontagságaitól. Egyes kerékpárosok úgy döntenek, hogy hosszabb zoknival vagy borjúvédővel kombinálják őket.

A térdvédőkhöz hasonlóan általában rugalmas anyagból készülnek, amely alkalmazkodik a test formájához. Fényvisszaverő elemekkel gazdagíthatók, ami sötétedés után növeli a kerékpáros láthatóságát.

Kerékpáros hosszú nadrág

A késő ősz és a tél az az időszak, amikor kerékpározás közben különösen fontos gondoskodni a megfelelő hideg elleni védekezésről. Ebben az időszakban minden kerékpáros nélkülözhetetlen eleme Hosszú nadrág.

A hosszú kerékpáros nadrág rugalmas, vékonyabb anyagból készülhet. Vannak tipikus téli modellek is - szigetelt, amelyek tökéletesek az alacsonyabb hőmérsékletekhez.

Hosszú nadrág fényvisszaverő elemek mellett alul cipzárral is felszerelhetők. Könnyebbé teszik a ruhák fel- és levételét, valamint tökéletes illeszkedést biztosítanak a vádlihoz és a bokához.

Ez a ruhadarab sikeresen kombinálható térdvédővel. A térdvédők kialakítása lehetővé teszi, hogy közvetlenül a nadrágra helyezze őket, ami további védelmet nyújt a test ezen érzékeny pontjainak.

Nagyon fontos a térd védelme a hidegtől és más időjárási körülményektől. Sokan tévesen a térdfájdalmat a túlerőltetésnek tulajdonítják. Mindeközben ősszel és télen könnyen lehűthető ez a testrész, ami az egyik fő oka a kerékpározás utáni fájdalomérzetnek.

Megjegyzés hozzáadása

A (*) jelű mezők kitöltése kötelező Az Ön adatait a Adatvédelmi irányelvek szerint kezeljük.