A tökéletes kerékpáros felsőruházat kiválasztása kihívást jelent. Mire kell odafigyelni, hogy felkészüljünk minden időjárásra és az útvonal minden lehetséges meglepetésére?

A tökéletes kerékpáros felsőruházat kiválasztása kihívást jelent. Mire kell odafigyelni, hogy felkészüljünk minden időjárásra és az útvonal minden lehetséges meglepetésére?

Olvassa el cikkünket, és megtudja, melyik légáteresztő képesség, vízállóság, légáteresztő képesség, szellőzés, hőkomfort és javasolt használati idő lesz a legmegfelelőbb az Ön számára! Nézze meg együtt, mik a különbségek.


Széldzseki – mire kell figyelni vásárláskor?


Kerékpáros kabát Windbreaker - Rogelli CORE, könnyű, légáteresztő fényvisszaverő elemekkel.

Már a neve is sugallja az általa végzett fő feladatot – véd a szél ellen. Hideg elleni szigetelést azonban nem várhatunk tőle. Emiatt a legsokoldalúbb ruhadarab, és különböző körülmények között is használható. Forró és szeles napokon csak dobja rá egy vékony blúzra az optimális kényelem érdekében. Hideg napokon azonban elég melegebb rétegeket tenni alá, például termofehérneműt vagy jó minőségű gyapjút megérinteni, hogy élvezzük a meleget.

Kiválasztásánál érdemes figyelembe venni a súlyát - a könnyű széldzseki kényelmesebb lesz a kerékpártúrák során, és a jövőben kevesebb helyet foglal el a hátizsákban. Nagy előnye a gyors száradás és a nagyon jó légáteresztő képesség. A végső választás során ne felejtse el megnézni az anyagot is, amelyből készült - ez befolyásolja a végső szilárdságát.

Érdemes a kabát hónalj alatt szellőzőnyílásokkal ellátni, amelyek segítik a testhőmérséklet szabályozását és megakadályozzák a túlzott izzadást kerékpározás közben. A professzionális kerékpáros szélvédő fényvisszaverő elemekkel is rendelkezik, amelyek felbecsülhetetlen értékűek a kerékpárosok kültéri láthatóságának javításában. Nem érdemes feladni őket.

A szélálló kabátnál fontosak a csuklónál elasztikus szalaggal bevont ujjak, ami határozottan minimalizálja a felmelegedett testtel érintkező hideg levegő mennyiségét. Ugyanilyen fontos lesz a magas gallér, amely lovaglás közben gondoskodik a nyakról.


Kerékpáros mellény - kis dolog, nagy dolog


A kerékpáros mellény a tökéletes megoldás, ha az időjárás úgynevezett átmeneti időszakaiban edzünk, és gyakran meglepnek minket a nagy hőmérséklet-ingadozások, az erős szél, sőt a csapadék is. Ilyen napokon tökéletes lesz egy ujjatlan kabát, ami tökéletesen gondoskodik hőkomfortunkról, de megóv minket a kellemetlen széltől és esőtől is. A szélvédőhöz hasonlóan vásárláskor is érdemes kiemelt figyelmet fordítani arra, hogy milyen anyagból készült, a tökéletes hőkomfort mellett fontos, hogy az anyag a felesleges nedvességet kifelé vezesse. A további technológia, például a szélálló membrán vagy a hidrofób réteg szintén hasznos lesz - gondoskodnak az egészségről, és lehetővé teszik, hogy rossz időben is élvezze a kerékpározást.

Könnyű mellény a KAYMAQ-tól. A teljes hátlap hálóból készült, így a felesleges nedvesség gyorsan kifelé párolog, a hátlap pedig száraz marad.

A KAYMAQ kerékpáros mellény összecsukva elfér a tenyerében

A kerékpáros mellény a lovaglás szüneteiben is jól jön. Amikor abbahagyjuk a bemelegítést, még egy kis széllökés is lehűtheti vagy lehűtheti testünket. A kiváló minőségű kerékpáros mellény a nedvesség elvezetésével folyamatosan fenntartja testhőmérsékletét. Ügyeljen a modellre, mert sok ember számára értékes lehet a meghosszabbított hát a lovaglás során a szélnek különösen kitett hát fedezésére. Magas gallérra is szükség lehet, amely hőkomfortot biztosít a nyak számára.

Ez azonban nem az egyetlen előnye. Ne habozzon, és válassza azt, amelyik fényvisszaverő elemekkel rendelkezik. Az is fontos, hogy könnyű és könnyen csomagolható legyen. Ne feledje, hogy nem lehet túl szoros, de nem is túl laza, mert hideg levegő jut be a testébe.


Kerékpáros pulóver – miért éri meg, és miben különbözik a klasszikus pamut pulóvertől?


KAYMAQ W15 modell kerékpáros kabát - élénk színek, egyedi design

A szabás az, ami megkülönbözteti a kerékpáros pulcsit a pamut pulcsitól. A kerékpáros mez hosszabb hátrésszel rendelkezik, amely védi az érzékeny hátat, különösen a széltől. Képzelje el, hogy előre hajlított testhelyzetben sétál egy klasszikus kapucnis pulcsiban – a háta bizonyosan részben szabaddá válik. Emellett érdemes megjegyezni, hogy a kapucnis alsó szélén egy varrás található, aminek köszönhetően könnyedén megőrzi a megfelelő hőkomfortot még nagy sebességű kerékpározás vagy erős szél esetén is.

Kerékpáros póló vásárlásakor ne feledkezzünk meg az ujjakról sem – raglán szabásúnak kell lennie, ami teljes szabadságot biztosít a váll területén, ami rendkívül fontos a kormány kezelésénél.

A fent tárgyalt ruhadarabokhoz hasonlóan a ruha alatti légáramlás nagyon fontos, a mozgásban lévő testet légáteresztő ruhába kell öltöztetni. Éppen ezért nem minden anyag, pláne a vastagabb nem lesz jó bringához. Érdemes azonban odafigyelni a további hálós szellőzőbetétekre - ezek jelentősen javítják a kényelemérzetet a kapucnis alatt.

A kerékpározáshoz tökéletes felsőruházat kiválasztásakor, legyen szó széldzsekiről, kerékpáros mellényről vagy biciklis pulcsiról, érdemes néhány alapvető, de szükséges elemre odafigyelni:

  • a ruha hosszabb hátulja, ami megvédi a hátat a hidegtől
  • magas gallér, amely védi a nyakat a széltől
  • életmentő fényvisszaverő betétek
  • légáteresztő anyag

És végül az egyéni preferenciák. Ne feledje, hogy érdemes körülnéznie, és bíznia kell saját megérzéseiben azokkal az igényekkel és helyzetekkel kapcsolatban, amelyekkel útközben találkozhat. Hiszen minden kerékpárosnak megvan a maga egyéni vezetési és edzésstílusa. Mindig csak a megfelelő kerékpárválasztást kívánjuk! Sportos üdvözlettel és ingyenes borjún!

Megjegyzés hozzáadása

A (*) jelű mezők kitöltése kötelező Az Ön adatait a Adatvédelmi irányelvek szerint kezeljük.