Az üzlet nem aktív, rendelés leadása nem lehetséges. ×
Szűrő
× Szűrők
Szűrők
  • Állapot
  • Gyártó
  • Választék
  • Méret
  • Nem
  • Szín
  • MIPS rendszer
Egy tudni Szűrő

Kerékpáros sisakok MIPS-sel – hogyan működnek?

A kerékpáros sisak minden kerékpáros számára az egyik legfontosabb felszerelés. Feladatuk, hogy baleset esetén megvédjék a fejet a sérülésektől. A megfelelő sisak kiválasztása azonban nehéz feladat lehet, mivel számos különböző modell és technológia van a piacon, amelyek befolyásolják azok minőségét és védelmi szintjét.

A MikeSPORT webáruházban kerékpáros sisakok széles választékát kínáljuk MIPS technológiával amelyet az egyik legjobb és legmodernebb sérülések elleni fejvédelmi módszernek tartanak. Ez a technológia lehetővé teszi a fej többirányú mozgását a sisak belsejében, így csökkenti az agykárosodás kockázatát a fej hátsó részének történő ütközés esetén

Kínálatunkban számos különféle MIPS technológiás kerékpáros bukósisak modellt talál, amelyek a különféle lovaglási és esztétikai preferenciákhoz igazodnak. Mindegyik gondosan megtervezett és a legjobb minőségű anyagokból készült, hogy biztosítsa az optimális szintű védelmet és kényelmet. Meghívjuk Önt, hogy ismerkedjen meg kínálatunkkal, és válassza ki az igényeinek és preferenciáinak leginkább megfelelő sisakot.

Mi az a MIPS?

A MIPS egy olyan technológia, amely növeli a kerékpáros és egyéb sportsisakok biztonságát. Ez a mozaikszó a Multi-directional Impact Protection System rövidítése. Ezt a technológiát azért fejlesztették ki, hogy megvédje az agyat a sokkos sérülésektől.

A MIPS egy olyan rendszer, amely a sisakba integrált, alacsony súrlódású rétegből áll. Ez a réteg lehetővé teszi a fej enyhe mozgását a sisak belsejében ferde ütközés esetén, ami az agyra kifejtett forgási erők minimalizálását szolgálja. Ez nagymértékben csökkenti az agykárosodás kockázatát.

Minden MIPS sisak extra védelmi réteggel rendelkezik, amely nem befolyásolja a sisak súlyát vagy a szellőzést. Ez a réteg minden sisakmodellhez egyedileg lett kialakítva, hogy biztosítsa a tökéletes illeszkedést.

A MIPS technológia különböző változatokban érhető el a különböző típusú sporttevékenységekhez, mint például országúti kerékpározás, MTB és snowboardozás. A MIPS a sisakba van beépítve, és nem igényel külön telepítést vagy karbantartást.

A tanulmányok azt mutatják, hogy a MIPS sisakok magasabb szintű védelmet nyújtanak, mint a hagyományos sisakok. Éppen ezért egyre több neves sisakmárka választja ezt a technológiát termékeiben.

Hogyan működik a MIPS?

A MIPS rendszer úgy működik, hogy egy extra réteget helyez a sisakba, amely némi mozgásszabadságot tesz lehetővé a fej és a sisak között. Ez a réteg a sisakbélés és a külső héj között helyezkedik el. Ütközés esetén a sisaknak ez a külső rétege a fejtől függetlenül forog, lehetővé téve az ütközési erők szétoszlását és az agyba továbbított forgási erők csökkentését, ami viszont minimálisra csökkenti az agysérülés kockázatát.

Ezt a rendszert úgy alakították ki, hogy utánozza az agy természetes védelmi rendszerét, a cerebrospinális folyadékot. Ez a folyadék bizonyos mozgási szabadságot biztosít az agy számára a koponyán belül, így biztosítja az ütéselnyelést és minimálisra csökkenti az agysérülés kockázatát.

Modelltől függően a MIPS technológiával ellátott sisakok tartalmazhatják ennek a védőrétegnek a változatait, hogy jobban reagáljanak a különböző típusú ütközésekre és a tervezett alkalmazásokra, például országúti kerékpáros sisakok, MTB kerékpáros sisakok, sí- és snowboard sisakok, motoros sisakok és még sok más.

Melyik kerékpáros sisak MIPS-sel? Mit válasszunk?

Mikesport webáruházunkban MIPS technológiás kerékpáros bukósisakok széles választékát kínáljuk, mely növeli a kerékpározás biztonságát. Női kerékpáros sisakokat, MTB sisakot és országúti sisakot kínálunk, hogy mindenki megtalálja a vezetési stílusának megfelelő modellt. Az általunk kínált kerékpáros sisak márkák: GIRO, BELL, LAZER, FORCE, 661 és 100%. Kínálatunkban számos MIPS technológiás sisak modell található, mint például GIRO ISODE, GIRO SCAMP gyereksisak, GIRO HALE junior kerékpáros sisak, LAZER CHIRU, LAZER COYOTE, BELL NOMAD, BELL DRAFT, Sidetrack gyereksisak, Bell GIRO Avenue, Fixture, GIRO CORMICK városi sisak, GIRO VASONA női sisak, 100% AIRCRAFT CARBON teljes arcot fedő sisak, GIRO AEROHEAD időzített sisak, BELL SUPER DH teljes arcot védő sisak, BELL SUPER AIR R teljes arcot védő sisak és FORCE NEO és RADIXRO kerékpáros sisak . Minden sisak MIPS rendszerrel van felszerelve, amely hatékonyan csökkenti az ütközés erejét a balesetek során, magasabb szintű védelmet biztosítva. MIPS technológiás kerékpáros bukósisak kínálatunk nagyszerű választás azok számára, akik fontosnak tartják a biztonságot kerékpározás közben.

Melyik a legbiztonságosabb kerékpáros sisak?

Nincs egyetlen olyan kerékpáros sisak, amelyet a legbiztonságosabbnak tartanak. A biztonság számos tényezőtől függ, például a sisak minőségétől, a fejhez való illeszkedésétől, a lovaglás típusától, az időjárási körülményektől és sok mástól.

A MIPS (Multiple Impact Protection System) technológiával ellátott kerékpáros sisakokat azonban széles körben elismerik, mint az egyik legbiztonságosabb sisak a piacon. A kétrétegű rendszerre épülő MIPS technológia segít védekezni az oldalütközésből adódó forgási erők ellen, így csökkentheti a súlyos agysérülések kockázatát.

Végső soron több tényezőt is figyelembe kell venni az Ön számára legmegfelelőbb kerékpáros sisak kiválasztásához, például a lovaglás típusa, a sisak stílusa, az illeszkedés, a szín és egyebek. Mindez befolyásolja az Ön igényeinek leginkább megfelelő sisak végső kiválasztását.

Melyik márkából érdemes kerékpáros sisakot venni?

A kerékpáros bukósisak vásárlása nagyon fontos döntés a vezetés biztonsága szempontjából. Számos márka kínál kerékpáros sisakot a piacon, de a legfontosabb, hogy olyat válasszunk, amely rendelkezik a megfelelő tanúsítvánnyal és megfelel a biztonsági előírásoknak.

A népszerű és elismert kerékpáros sisakmárkák közül érdemes megemlíteni a GIRO, Bell, Lazer, Alpina, Uvex, KASK, Rogelli és FORCE márkákat. Ezen márkák mindegyike számos kerékpáros sisak modellt kínál, amelyek a különböző vezetési stílusokhoz és a felhasználók igényeihez igazodnak.

A kerékpáros sisak kiválasztásakor azonban ne feledje, hogy az lesz a legjobb, amelyik tökéletesen illeszkedik a fejéhez, megfelelő szintű védelmet és viselési kényelmet biztosít. Vásárlás előtt érdemes alaposan megmérni a fejünket és megfelelő méretű sisakot választani és a rendelkezésre álló beállításokkal beállítani.

Kínálatunkban további kerékpáros sisakokat is talál, amelyeket az alábbiakhoz terveztek:

és

 

Olvass tovább összeomlás