Az üzlet nem aktív, rendelés leadása nem lehetséges. ×
Szűrő
× Szűrők
Szűrők
  • Állapot
  • Gyártó
  • Választék
  • Méret
  • Nem
  • Szín
  • Vízálló
  • Merevség skála
  • A cipő típusa
  • Fűzési típus
Egy tudni Szűrő

Miben különbözik az országúti/kerékpáros kerékpáros cipő a közönséges sportcipőtől vagy az MTB kerékpáros cipőktől

Az országúti kerékpáros cipők kifejezetten országúti kerékpárosok számára készült lábbelik. Speciális csatokkal vagy fűzőrendszerrel vannak felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy a cipőt a lábhoz igazítsa, így biztosítva a kényelmet és a biztonságot lovaglás közben. A kerékpáros cipők talpában speciális lyukak találhatók, amelyek lehetővé teszik az úgynevezett küszöbök felszerelését, azaz olyan elemeket, amelyek lehetővé teszik a cipő erős és stabil rögzítését/csatlakozását a pedálokhoz. Ez lehetővé teszi a motoros számára, hogy hatékonyabban adja át az erőt a lábakról a pedálokra, ami jobb vezetési hatékonyságot tesz lehetővé.

Küszöbök kerékpáros cipőkhöz - klikk rendszer

Minden kerékpárpedálgyártó rendelkezik saját csipesz nélküli kerékpárpedál rendszerrel, az országúti/kerékpáros kerékpáros cipőkben a legnépszerűbb a SHIMANO SPD SL, vannak még LOOK, SPEEDPLAY, TIME stb.

Milyen lyukak vannak az országúti kerékpáros cipők talpán?

Anélkül, hogy belemennénk az egyedi klikkrendszerek részleteibe, az országúti/kerékpáros cipők talpán lehet 2 vagy 4 lyuk, ahová MTB cipőkből (fémből) rögzíthetjük a küszöböket, általában ez a lehetőség az olcsó országúti és kerékpáros cipőknél, pl. természetesen az ilyen modellekben a háromszög vonalában 3 lyuk is található, azaz minden országúti és kerékpáros cipőben megtalálható rendszer, amely lehetővé teszi küszöbök felszerelését országúti kerékpár pedálokhoz, az ilyen küszöbök műanyagból készülnek.

Itt van egy fontos dolog, amit szem előtt kell tartani. Nem járunk országúti kerékpáros cipőben. Míg a turista kerékpáros cipőknél vagy a hegyi kerékpározáshoz való MTB kerékpáros cipőknél a küszöbök fémből vannak és a talpba rejtve vannak, addig az országúti kerékpáros cipőknél a küszöbök egy olyan elem, amelyen séta közben állunk, és készülnek, mint már említettük, műanyagból, ami azt jelenti, hogy aszfalton járva nagyon gyorsan kopnak. Éppen ezért az országúti kerékpáros cipők küszöbére érdemes speciális rátéteket vásárolni, amelyek védik és meghosszabbítják a küszöbök élettartamát.

Országúti kerékpáros cipők építése - kerékpáros cipők

Könnyű és légáteresztő anyagokból készült országúti kerékpáros cipő, amely biztosítja a kényelmet vezetés közben. Sok modellnél a lábujj és a sarka is erősítéssel rendelkezik a nagyobb tartósság és a sérülések elleni védelem érdekében. Ha profi kerékpáros vagy, vagy csak szeretsz biciklizni, az országúti kerékpáros cipő tökéletes választás lehet számodra.

Az országúti cipők könnyű és légáteresztő anyagokból készülnek, ami biztosítja a kényelmet lovaglás közben. Sok modellnél a lábujj és a sarka is erősítéssel rendelkezik a nagyobb tartósság és a sérülések elleni védelem érdekében.

Ha profi kerékpáros vagy, vagy csak szeretsz biciklizni, az országúti kerékpáros cipő a tökéletes választás számodra. Nekik köszönhetően az utazása hatékonyabb lesz, és kényelmesen és biztonságban érzi magát kerékpárján. Érdemes jó minőségű útcipőbe fektetni, mert ezek jelentősen befolyásolhatják a teljesítményt és a vezetési kényelmet. Vásárlás előtt érdemes összehasonlítani a különböző modelleket és más kerékpárosok véleményét, hogy kiválaszthassa magának a legjobb terméket.

Olvass tovább összeomlás