Az üzlet nem aktív, rendelés leadása nem lehetséges. ×
Szűrő
× Szűrők
Szűrők
 • Állapot
 • Gyártó
 • Választék
 • Szín
 • Láncszemek száma
 • Lánc Sorok száma
 • Alkatrész anyaga
Egy tudni Szűrő

Webáruház kerékpárláncokkal

Meghívjuk Önt a Mikesport webáruházba - itt olyan kerékpárláncok széles választékát találja, amelyek a legigényesebb elvárásoknak is megfelelnek. Kínálatunkban olyan neves márkák láncait találja meg, mint a Shimano, Sram, Sunrace, Force, Clark's vagy KMC, különböző osztályokban és célokban, a könnyű és tartós mountain bike-láncoktól az országúti kerékpárokhoz dedikált modellekig. Üzletünkben a Shimano és Sram váltórendszerekhez dedikált speciális láncokat, valamint különböző számú lengőkarral ellátott modelleket is találhat, hogy a láncot az Ön kerékpárjának igényeihez igazítsák. Vonzó árakon kínáljuk termékeinket, profi munkatársaink pedig szívesen adnak tanácsot kerékpárjához megfelelő lánc kiválasztásában. Ha tőlünk vásárol, biztos lehet benne, hogy kiváló minőségű terméket kap, amely nemcsak kényelmes utazást, hanem hosszú élettartamot és megbízhatóságot is biztosít Önnek.

A kerékpárláncok típusai

Sokféle kerékpárlánc létezik, és a választás számos tényezőtől függ, mint például a kerékpár típusától, a vezetési stílustól, a sebességfokozatok számától, a költségvetéstől és még sok mástól. Az alábbiakban bemutatjuk a kerékpárláncok leggyakoribb típusait:

 • útláncok - országúti kerékpárokhoz tervezték, könnyűek és sima vezetést biztosítanak.
 • hegyi láncok - ezek a láncok tartósabbak, mint az útláncok, és nehéz körülmények között történő használatra készültek, például hegyekben vagy burkolatlan utakon.
 • egysebességes láncok - ezek egy sebességfokozatú kerékpárokhoz készült láncok, nagyobb tartósság és rövidebb hosszúság jellemzi őket.
 • többsebességes láncok - ezeket a láncokat több fokozatú kerékpárokhoz tervezték, kialakításuk lehetővé teszi a sima és pontos sebességváltást.
 • BMX láncok - ezeket a láncokat BMX kerékpárokhoz tervezték, nagy szilárdság és ütésállóság jellemzi őket.
 • láncok Shimano és Sram váltórendszerekhez – ezeket a láncokat speciális váltórendszerekkel való használatra tervezték, és úgy tervezték, hogy biztosítsák a sima és pontos váltási működést.
 • láncok elektromos kerékpárokhoz - ezek a láncok elektromos kerékpárokhoz készültek, nagyobb tartósság jellemzi őket, és úgy tervezték, hogy ellenálljanak az elektromos motor működéséből adódó nagyobb terheléseknek.

Kerékpárunk láncának kiválasztásakor érdemes odafigyelni annak erejére, súlyára, hosszára és a váltórendszerrel való kompatibilitására, valamint a kerékpár típusára és a vezetési stílusra.

Hogyan tudom ellenőrizni, hogy milyen lánc van a kerékpáromon? Hogyan válasszunk kerékpárláncot

Ha meg szeretné tudni, milyen lánc van a kerékpárján, kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

Tisztítsa meg a láncot - ellenőrzés előtt tisztítsa meg a láncot a szennyeződéstől, portól és olajtól. Ehhez használjon közönséges rongyot, ha nagyon koszos a lánc, használjon közönséges benzint, majd fogja meg a benzinnel átitatott láncot és kezdje el a hajtókarat a menetiránnyal ellentétes irányba forgatni (fogaskerékpárok) hátrafelé (pl. pult) legjobb, ha fejjel lefelé fordítja a kerékpárt, majd elindítja a lánctisztítási folyamatot

Ellenőrizze a lánc hosszát - A lánc hosszának ellenőrzéséhez számolja meg a láncszemek számát, azaz a lánc egymást követő láncszemei ​​közötti kapcsolatokat. Így pontosan meghatározhatja a lánc hosszát, és ellenőrizheti, hogy alkalmas-e az Ön kerékpárjához. Ne feledje, hogy minden láncot hozzá lehetett illeszteni az Ön kerékpárjához, és például láncvágóval lerövidítették. Ezért olyan láncot válasszon, amely a legközelebbi láncszemekkel rendelkezik

Ügyeljen a húr szélességére - A kerékpárhoz megfelelő lánc kiválasztása többek között a kazettában lévő fokozatok számától is függ. A kerékpárkazetta egymáshoz kapcsolódó fogaskerekek halmaza, amelyek lehetővé teszik az áttételi arány megváltoztatását. A megfelelő láncnak megfelelő szélességűnek kell lennie a sima és pontos váltás érdekében. A kazettában eltérő sebességfokozatú kerékpárok esetében különböző szélességű láncokat használnak, ezért nagyon fontos, hogy a láncot a kazettában lévő fokozatok számához igazítsuk.

Például az egysebességes kerékpárokhoz tervezett lánc szélesebb, mint a 11 sebességes kerékpárokhoz tervezett lánc. A 7 vagy 8 sebességes kazettával szerelt kerékpároknál a lánc szélessége körülbelül 7/32 hüvelyk, a 9 vagy 10 sebességes kazettával rendelkező kerékpárok esetében a lánc szélessége körülbelül 11/128 hüvelyk. A 11 sebességes kazettával szerelt kerékpároknál a lánc szélessége körülbelül 1/8 hüvelyk.

Fontos, hogy mindig a gyártó által ajánlott láncot használjuk, amely a váltórendszernek és a kazettában lévő fokozatok számának szól. A túl keskeny vagy túl széles lánc problémákat okozhat a sima váltásban, és a lánc és a kazetta gyorsabb kopásához vezethet.

Ellenőrizze, hogy a lánc kompatibilis-e a váltórendszerével - minden váltórendszernek megvannak a maga lánckövetelményei. A legtöbb esetben a Shimano, SRAM, FORCE, SUNRACE, CLARK'S és KMC láncok kompatibilisek és használhatók egymással.

Ügyeljen a lánc szélességére, amelynek meg kell egyeznie a kazettában lévő fogaskerekek számával. A túl keskeny vagy túl széles lánc problémákat okozhat a sima váltásban, és a lánc és a kazetta gyorsabb kopásához vezethet.

Shimano vagy SRAM láncok KMC láncra történő cseréjekor érdemes meggyőződni arról, hogy az alkalmas-e a váltórendszerünkhöz és a kazettában lévő fokozatok számához

Ügyeljen a láncon lévő jelölésekre - a láncgyártók általában számokkal vagy betűkkel jelölik termékeiket. Ezek a jelölések segítenek eldönteni, hogy melyik lánc a megfelelő kerékpárjához.

Ha nem vagy biztos abban, hogy melyik lánc illik kerékpárodhoz, akkor érdemes konzultálni velünk.

Oké, van új láncom, de hogyan cserélhetem ki a kerékpárláncot egy újra?

Így kell kinéznie a lépésről lépésre történő lánccserének:

 1. Készítse elő a szerszámokat - a kerékpárlánc cseréjéhez szüksége lesz: láncszerszámra, lánccsipeszre. Győződjön meg arról, hogy a lánccsipesz illeszkedik a lánchoz!
 2. Mielőtt eltávolítaná a régi láncot, a legjobb, ha lefényképezi, ahogy átmegy a kerékpár váltóin. Ezután távolítsa el a régi láncot - a régi lánc kiakasztásához lánctörőt kell használni, kivéve, ha a láncon van kapocs, ilyenkor elég megtalálni, összenyomni és szétteríteni. Ha a kapocs hiányzik, helyezzen egy szerszámot arra a helyre, ahol a láncot fel akarja osztani, egy villáskulcsot a lánccsap kilökéséhez.
 3. Új lánc vágása – az új láncot a megfelelő hosszúságúra kell vágni a megfelelő feszesség biztosítása érdekében. Ehhez használhatja sablonként a régi láncotszámolja meg a linkek számát. Felhívjuk figyelmét, hogy a régi lánc megnyúlhat, ezért ne mérje meg a hosszát, hanem mindig számolja meg a láncszemek számát. Az új lánc valamivel rövidebb lesz, mint a régi.
 4. Helyezzen fel új láncot – ellenőrizze az elkészített fényképet, hogy megfelelően helyezze fel
 5. Csatlakoztassa a láncot - az új láncot kapocs segítségével kell csatlakoztatni.
 6. Ellenőrizze a lánc feszességét - Új lánc felszerelése után ellenőrizze annak feszességét. A feszítésnek olyannak kell lennie, hogy a lánc ne legyen se túl laza, se túl szoros.

  Annak ellenőrzésére, hogy az új kerékpárlánc nem túl rövid-e váltós kerékpáron a láncot hátul a legnagyobb, elöl a legkisebb lánctányérra tedd - az optimális elrendezés az, ha az alsó váltókerék lefelé mutat. Ha a hátsó kerék felé mutat, akkor a lánc túl hosszú. Ha előre néz, akkor a lánc túl rövid

  Annak ellenőrzésére, hogy az új kerékpárlánc nem túl hosszú-e - Váltós kerékpáron tegye a láncot a legkisebb lánctányérra hátul és a legnagyobb lánctányérra elöl. Az optimális elrendezés az, hogy a kis csap a hátsó kerék felé vagy lefelé nézzen. Ha előre mutat, a láncvezető túl szoros, a lánc pedig túl rövid.

  Ha túl hosszú a lánc, néhány láncszemmel lerövidítjük. Ne felejtse el fokozatosan rövidíteni.

 7. Vegyél le egy vezetői vizsgát - lánccsere után mindig érdemes egy menetpróbát csinálni, hogy minden rendben van-e

Hogyan kell ápolni a kerékpárláncot?

A kerékpárlánc gondozása kulcsfontosságú annak hatékonyságának megőrzéséhez és élettartamának meghosszabbításához. Íme néhány tipp a kerékpárlánc gondozásához:

 1. Tisztítás - a láncot rendszeresen tisztítani kell a szennyeződések és egyéb szennyeződések eltávolítása érdekében. Ezt megtehetjük speciális lánctisztítóval, vagy úgy, hogy a láncot benzinbe mártott puha ruhával lemossuk. Tisztítás után alaposan szárítsa meg a láncot.

 2. Kenés - a kerékpárláncot rendszeresen kenni kell, hogy minimalizáljuk a súrlódást a láncszemek között, és megelőzzük a gyors kopását. A kerékpárlánc kenéséhez használjon speciális láncolajat vagy lánckenőanyagot. Ügyeljen arra, hogy ne használjon túl sok olajat, mert ez szennyeződést és törmeléket okozhat.

 3. Feszesség - lánc megfelelően meg kell feszíteni a sima és problémamentes váltás érdekében. A lánc feszességét rendszeresen ellenőrizni kell.

 4. Csere - kerékpárlánc rendszeresen cserélni kell, ha elkezd elhasználódni. A kopott lánc a kazetta és a lánckerekek gyorsabb kopásához vezethet.

 5. A túlerőltetés elkerülése - kerülje a lánc túlterhelését, mert ez gyors kopást okoz. Kerülje az alacsony sebességfokozatban történő vezetést és a lánc túlterhelését emelkedőn.

 6. Időjárás elleni védelem - a kerékpárláncot védeni kell nedvességtől, esőtől és szennyeződéstől, ami felgyorsíthatja a kopását. Ügyeljen arra, hogy a kerékpárt száraz helyen tárolja, és védje a láncot a nedvességtől speciális burkolatokkal vagy védőburkolatokkal.

A kerékpárlánc gondozása kulcsfontosságú a megfelelő működéshez és élettartamának meghosszabbításához. A fenti tippek betartása segít megőrizni láncát jó állapotban, ami hozzájárul a problémamentes és biztonságos kerékpározáshoz.

A széles termékválasztékkal és versenyképes árakkal a Mikesport webáruház tökéletes hely minden kerékpározásrajongó számára, aki a megfelelő láncot keresi kerékpárjához.

Olvass tovább összeomlás