Ellenőrizze, hogy melyik kerékpártároló lesz megfelelő az Ön kerékpárjához.

A kerékpártároló kiegészítő kerékpárfelszerelés, amely különösen hosszabb utak során bizonyul felbecsülhetetlen értékűnek. A megfelelő modell keresésekor több fontos elemre kell figyelnie. Mindenekelőtt a tartót a kerékpár típusához kell igazítani.

azt javasoljuk, milyen kerékpártartót vegyek.

Bagażnik do gravela lub MTB full TOPEAK

fénykép. 1 - TOPEAK csomagtartó modell Tetrarack tépőzárral rögzítve. Országúti, murvás vagy MTB Enduro / All-mountain kerékpárokhoz, "FULL" típusú felfüggesztéssel

Kerékpártartók típusai

A kerékpártárolók alapvető besorolása figyelembe veszi a rögzítés módja őket a kerékpárvázhoz:

Klasszikus, hátulra szerelhető állványok olyan keretekre vonatkoznak, amelyek rendelkeznek a megfelelő rögzítő lyukak. Leggyakrabban négy pontra van felszerelve - kettő a keretre a hátsó kerék tengelye közelében, kettő pedig a keret hátsó háromszögének felső csöveire.

Kerékpártartók az ülésoszlopon működni fog az ügyben nincs sorozat beépítési lyukak pl egy MTB kerékpárban. Valamivel kisebb hasznos teher jellemzi őket, mint a klasszikus hátsó szerelvényű modelleknél.

Elülső fogaslécek villalábakhoz felhívták őket lowriderami. Egyes modellek közvetlenül áthelyezhetők speciális beépítési furatok, mások ezzel vannak rögzítve acél bilincsek.

Fogaslécek tárcsafékekhez vagy normál a kerék méretének figyelembevételével kerülnek kiválasztásra. Az ilyen típusú modellek a fék alá vannak szerelve. Néhányan emellett fogantyúkkal is fel vannak szerelve, amelyek a keret hátsó háromszögének felső csövéhez vannak rögzítve a nagyobb stabilitás érdekében.

Klasyczny bagażnik rowerowy  pod hamulce tarczowe

fénykép. 2 - klasszikus tartó tárcsafékekhez. A képen TOPEAK hordozó táskával MTX csomagtartó

Bagażnik rowerowy do sztycy podsiodłowej

fénykép. 3 Példa nyeregcső kerékpártartó közvetlenül a kerékpártartóba integrálva. Természetesen ott vannak maguk a csomagtartók is

Mire kell figyelni kerékpártároló vásárlásakor?

Az egyik elem, amire érdemes odafigyelni a megfelelő kerékpártároló keresésekor gyártási anyag. Az alumínium és acél modellek népszerűek. A gyártók titáncsövekből, ritkábban műanyagból készült szerkezeteket is kínálnak.

A csizma gyártásához használt anyag befolyásolja a teljesítményét súly. alapmodell alumínium körülbelül 600-900 gramm súlyú és körülbelül 25 kg-os súlyt is elbír. Csomagtartókhoz acél számításba kell vennie a valamivel nagyobb súlyt (kb. 1800 grammig), de a nehezebb rakományok szállításának lehetőségét is - általában kb. 40 kg-ig. Modellek titán egyesítik a kis súlyt és a viszonylag nagy teherbírást. Ezek azonban réstermékek, amelyek vásárlása valamivel magasabb árral jár. Általánosan elfogadott azonban, hogy kerékpározás közben a csomagtartó maximális terhelése kisebb legyen, mint a gyártó által megadott.

Ezek is fontosak kötőelemek típusai amelyekről fentebb volt szó. A megoldás kiválasztása elsősorban attól függ, hogy milyen típusú kerékpárunk van és hogyan rögzíthető rá a kerékpártartó.

Hogyan válasszunk kerékpártartót?

Most megpróbálunk javasolni hogyan válasszunk kerékpártartó modellt.

Először is ellenőriznie kell hogy vannak-e megfelelő rögzítő lyukak a kerékpár vázán. Ezeket a vázcsövekben kell elhelyezni a hátsó kerék tengelye közelében, és az üléstartókat összekötő keresztrúd közelében.

A csomagtartó kiválasztása attól is függ fékek típusa. Felnifékek esetén gyakorlatilag bármilyen tartó passzol a kerékpárhoz. A tárcsafékekkel más a helyzet. Ügyeljen arra, hogy a hátsó keréken lévő féknyereg ne takarja el a csomagtartó alsó rögzítőnyílását. Ha ez a helyzet, akkor a tárcsafékek alá szerelt állvány a legjobb választás.

Az is fontos kerékméret. A legtöbb gyártó a leírásban feltünteti a kerékméretre vonatkozó információkat, amelyekhez a kerékpártároló modelljét tervezték.

Az ülésrúd modellek viszont szinte bármilyen típusú kerékpárhoz passzolnak. Nem ajánlottak csak fullihoz, nagy lökettel a hátsó felfüggesztéssel.

A kerékpártároló megfelelő modelljének kiválasztása több elemtől függ. Érdemes alaposan elemezni, hogy milyen távolságokon és milyen terheléssel kívánunk haladni. A modellválasztás azonban nagymértékben attól függ, hogy a kerékpár milyen megoldásokkal van felszerelve – beleértve azt is, hogy van-e rajta speciális rögzítőnyílás.

A kerékpártárolók 12 legnépszerűbb modelljének listája

Megjegyzés hozzáadása

A (*) jelű mezők kitöltése kötelező Az Ön adatait a Adatvédelmi irányelvek szerint kezeljük.