Minden kerékpáros örök dilemmája. Szűk vagy laza, ez itt a kérdés!

Kerékpáros vagy kerékpáros rövidnadrág? Miben különböznek egymástól, és melyik lesz a legjobb? Ha ezekre a kérdésekre keresi a választ, akkor jó helyen jár! Olvassa el összehasonlításunkat, és megtudja, melyek biztosítják a legnagyobb kényelmet és szabadságot kerékpározás közben.

Melyek az egyes megoldások előnyei és hátrányai?

Kerékpáros rövidnadrág lehetnek feszesek, jellemzően sportszerűek, leggyakrabban lycrából vagy lazábbak, amelyek nem tapadnak a testhez. Ezeket a lazábbakat a köznyelvben kerékpáros rövidnadrágnak hívják, ami jobb lesz a versenyszerű kerékpározás szerelmeseinek és azoknak, akik értékelik a szabadidős lovaglást. Néhány kerékpáros azért is nyúl hozzájuk, mert nem érzi jól magát a rövidnadrág szűk változatában. Ezek azonban, mivel tökéletesen tapadnak a kerékpáros testéhez, tökéletesek azok számára, akik a legmagasabb kényelmet és kényelmet értékelik vezetés közben, mert olyanok, mint egy második bőr. Érdekes módon a kerékpáros rövidnadrág másik neve kerékpáros rövidnadrág vagy kerékpáros rövidnadrág, és javíthatja a kerékpáros aerodinamikai ellenállását!

Egyes modellek kerékpáros talpbetéttel is rendelkeznek, amelyek különböző sűrűségű anyagokból készülnek - lehetővé teszik a lovaglás kényelmének növelését hosszú utak vagy intenzív edzések során. Az alábbiakban a kerékpáros rövidnadrágok leírásánál tárgyaljuk a betétek típusait.

Kerékpáros rövidnadrág merevítővel vagy anélkül is kapható. A heveder legfontosabb feladata, hogy a kerékpárbetétet egy helyen tartsa, azaz megóvjon minket a további kopásoktól. De ez még nem minden, az egész ruhát a helyén is tartják, így semmi sem mozdul és nem gurul fel. Emellett remekül kiegészítik az egész kerékpáros öltözéket, gyakran a kerékpáros ingek elöl rövidebbek, hátul pedig sokkal hosszabbak – így a magasított, nadrágtartós rövidnadrágok ráadásul védik a hasat és a mellkast a széltől, ami nagyon katasztrofális lehet. Sőt, ha kiegészítjük őket egy kerékpáros mezzel, akkor egy meleg napon kinyithatjuk a cipzárt, és élvezhetjük a részben fedett mellkast. A nadrágtartós rövidnadrágok legnagyobb hátránya, hogy nehezebb levenni, mint a rövidnadrágot, nincs bennük légy és nagyon magasak, nehezebbé válik a wc használata.

A szűk kerékpáros rövidnadrág vásárlásakor nem feledkezhet meg a varrásokról sem – új kerékpáros ruházatunk leggyengébb pontjává válhatnak. A rövidnadrágot úgy kell varrni, hogy a varratok annak ellenére, hogy nagyon szorosan tapadnak a testhez, ne okozzanak nyomást, ami intenzív edzés során súrlódáshoz vezethet. Ha az anyagról van szó, érdemes megnézni a súlyát - minél magasabb, annál jobban tapad a karosszériához, és nagyobb vezetési hatékonyságot biztosít, és pozitívan befolyásolja a kényelmét.

Bő kerékpáros rövidnadrág nagyrészt megtagadható speciális kerékpáros betéttel rendelkeznek. Ez egy olyan betét, amely a vezetési komfortot hivatott növelni, gyakran úgy néz ki, mint egy különálló alsónadrág. Ideális megoldás azoknak, akik nagy távolságokat tesznek meg kerékpárral, és nincsenek teljesen megelégedve kerékpárnyeregük kényelmével. Kerékpáros rövidnadrág vásárlásakor érdemes az anyagukat is figyelembe venni, ha versenykerékpárosok vagyunk, akkor sérülésálló anyagokhoz nyúljunk, ami nem lesz vészes a nagy teljesítményű versenyzés nehéz terepen.

A rövidnadrágok egy része úgy van kialakítva, hogy szabadon kombinálható legyen az első rétegként hordható kerékpáros rövidnadrágokkal. Azok, akik szabadidős módon kerékpároznak vagy közlekedési eszközként használják, jobban érzik magukat rövidnadrágban - mert így szabadon felfedezheti a környéket, vagy kihasználhatja egy közeli étterem ajánlatát, amikor leszáll a bicikliről és pihenni szeretne. .

Érdemes azonban alaposan átnézni a kerékpáros rövidnadrágok modelljét és a hozzá kínált talpbetétet, mert a kerékpározás kényelme nagyrészt ezen múlik. A rövidnadrágok egy része tartósan szerelt betéttel rendelkezik, és azt nem lehet cserélni, ha nem felel meg az elvárásainknak. Az ilyen betét további és nagyon fontos feladata, hogy megfelelő párnázást biztosítson a testnek vezetés közben, és megvédje a test hátsó részét a kényelmetlenségtől, kopástól vagy fájdalomtól.

Kerékpár betét?

Bő kerékpáros rövidnadrág párnatípusai - a piacon a legelterjedtebbek a habból vagy habból és gélből készült betétek. Drágábbak, de sokkal jobb minőségűek azok a betétek, amelyeknek különböző sűrűségű perforált habjai vannak. Speciális konstrukciójuknak köszönhetően garantáltan kivezetjük a nedvességet a külvilágba - ez segít elkerülni a kellemetlen horzsolásokat és sebeket. Érdemes azonban visszakanyarodni a kerékpárpad kezdeteihez, bőrből készültek és közel száz éve tervezték őket, eredeti, máig megmaradt funkciójuk a kopás elleni védelem volt. Csak 1980-ban Maurizio Castelli (az olasz Castelli márka alapítója) mutatta be a szintetikus talpbetétet a világnak. Ma szinte minden gyártó szintetikus anyagokat használ a talpbetétek gyártása során - ezek segítenek csökkenteni a súrlódást és növelik a párnázást.

Olasz kerékpáros alátét, kerékpáros rövidnadrágban használatos, pl. Kaymaq KYB-0012, hosszú távokra

Hordjak alsóneműt kerékpárpárnával?

A kerékpár alátét alatt már nem viselnek fehérneműt, és ez sajnos nagyon gyakori hiba. A betéteket úgy tervezték, hogy érintkezzenek a bőrrel, ebből a szempontból megfelelően teszteltek, feladatuk a baktériumok felfogása, a súrlódás elleni küzdelem. Ha fehérneműt veszünk fel, akkor a test és a betét között egy újabb réteg lesz, ami sajnos a baktériumok menedékévé válik, és a betét elmozdulását, fájdalmas bőrhorzsolásokat is okozhat.

 

Hogyan kell ápolni a kerékpáros nadrágot vagy a kerékpáros rövidnadrágot?

A nadrágot minden edzés vagy használat után ki kell mosni, főleg ha van betétje és alsónemű nélkül közlekedünk. Az ilyen ruházat mosógépben mosható sportruházathoz szánt mosószerekkel, valamint olyanokkal, amelyek nem irritálják a bőrt és hipoallergének. Javasoljuk, hogy speciális mosózacskóban mossák ki, hogy egyesek, például a fogszabályzók ne gabalyodjanak bele a mosógép dobjába.

Tudod már, milyen rövidnadrágot válassz magadnak? Lesz bő rövidnadrág vagy esetleg kerékpáros cipő? Ne feledje, hogy a jól megválasztott kerékpáros ruházat hatékonyan javítja kerékpározási kényelmét és pozitívan befolyásolja sporteredményeit. Ilyen apró dolgoktól kezdődik a sportcélok hatékony elérése, a léc egyre magasabbra helyezése.



Megjegyzés hozzáadása

A (*) jelű mezők kitöltése kötelező Az Ön adatait a Adatvédelmi irányelvek szerint kezeljük.