Kerékpáros hátizsák vagy deréktáska? Mi a jobb?

A kerékpározásnak számos előnye van. Pozitív hatással van a szervezet immunitására, szívműködésére, karcsú alakjára és ellazult elméjére. Megfelelően megválasztott felszereléssel megengedhetjük magunknak, hogy egész évben biciklizzünk. Ezután gondoskodni kell a megfelelő kerékvédelemről és -választásról ruhák egy adott évszakhoz. Sok kerékpáros kirándulás szerelmese az új év kezdetével kezdi a szezonját, még akkor is, ha az ablakon kívül esik a hó.

MIT HASZNÁLHATÓ AZ ÚTVONALON?


Minden kerékpártúra megfelelő felkészülést igényel tőlünk. Még rövidebb távokon sem lehetünk biztosak abban, hogy mi lesz velünk. Mi lesz hasznos az úton? Mindenképpen víz vagy izotóniás ital, tartalék belső cső, pumpa, pénz és persze elektronikai felszerelés. A kérdés az, hogy hova tegyem mindezt? Sokféle megoldás létezik, de az biztos, hogy érdemes hátizsákot vagy vesetáskát vinni a bringára.

HÁTIZSÁK VAGY TÁSKA?


Ez két olyan megoldás, amit hatékonyan magunkkal vihetünk, miután leszálltunk a bringáról. Ez azért fontos, mert a biciklitúrák során általában azt is szeretnénk, hogy a környéket bejárhassuk, azaz leszállhassunk a bringáról.

Egy kerékpáros hátizsákot vagy vesetáskát viszünk magunkkal, ami garantálja értékes tárgyaink, felszereléseink biztonságát. Ez a lehetőség azok számára is fontos, akik egyenesen úticéljuk felé tartanak. Mindig megtörténhet, hogy úgy döntünk, hogy megállunk az üzletben, vagy valamilyen más igény kényszerít rá. Ezek tehát nem csak nagyon praktikus, de biztonságos megoldások is, amelyeket a legtöbbször és leggyakrabban a biciklitúrák során választanak.

KERÉKPÁROS HÁTIZSÁK


Ha hátizsák vásárlásán gondolkodik, ne feledje, hogy kerékpáros hátizsáknak kell lennie. Ez a kerékpározásnak szentelt olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek hiányoznak a klasszikus modellek esetében. Ez többek között a gyártási anyag és annak megfelelő profilozása. Ez a hátizsák lesz
speciálisan előkészített rekeszek és fejlesztések. A bennük szállított tartozékok biztonságosan és stabilan lesznek elhelyezve. Maga az anyag légáteresztő lesz, ami kényelmet biztosít számunkra vezetés közben. Egyes modellek rekeszekkel rendelkeznek a laptop vagy más elektronikus eszközök számára, amelyek kiválóan alkalmasak városi vezetésre, munkába vagy irodába való utazáshoz.

Egy másik szempont, amely különösen az egész éves lovaglás kapcsán jelenik meg, a vízállóság. Az esőnek és hónak ellenálló hátizsák gondoskodik a benne hordott dolgok biztonságáról.

Egy közepes méretű hátizsákba könnyen belefér egy üveg víz (hiányában
hely egy kulacsnak), power bank, pénztárca, dokumentumok, harapnivalók és javítókészlet (kulcsok, belső cső, pumpa). Érdemes még valami esőállót magunkkal vinni, ez a fajta kabát vagy esőkabát, nem foglalhat túl sok helyet és rendkívül hasznosnak bizonyulhat. Mivel a hátizsák jól látható elem a testünkön, érdemes akár egy kis reflektort is feltenni rá, ami garantálja a biztonságunkat.

KERÉKPÁROS HÁTIZSÁK HIDRAPIÁS HÁTIZSÁVAL?

A piacon speciálisan beépített vízhólyaggal ellátott kerékpáros hátizsákokat is találhatunk. Bár kevesebb hely lesz az ilyen típusú hátizsákban, van egy másik előnye is - vezetés közben is ihat vizet. Így nem kell palackot vagy kulacsot keresni, ami nagyon kényelmetlen lehet vezetés közben. A legtöbb hidratáló pakolást úgy tervezték, hogy elbírja a víz súlyát, és még mindig kényelmes legyen. Minél kevesebb vizet öntünk a tartályba, annál több hely lesz a hátizsákban. Ez egy jó módja annak, hogy a víz mennyiségét az Ön igényeihez igazítsa.


A vízhólyag-hátizsák rendkívül ökológiai megoldás. A benne lévő tartály újrafelhasználható, és viszonylag könnyen tisztán tartható. Mivel a hidratálás rendkívül fontos a fizikai megterhelés során, érdemes megfontolni a megfelelő megoldás kiválasztását, amivel emlékezni fogunk rá. Egyes kerékpárosok számára a hátizsák nagy dolog lehet
kényelmetlenség vezetés közben, mert a hát teljes felületén található, ami főleg nyáron erősen érezhető.

ZEFAL kerékpáros hátizsák hidratáló tartállyal enduro fekete-piros ZF-7165

KERÉKPÁRTÁSKA

Ennek a megoldásnak egy alternatívája a vese. A kerékpárosok által választott második megoldás. A vese egy kis táska, amelyet általában a csípőre helyeznek. Emiatt nagyon praktikus és gyors a használata.

Tökéletes tároló személyes iratok, telefon, power bank, fejhallgató, pénz vagy szemüveg tárolására. Értékes tárgyakat érdemes közvetlenül magunkkal vinni, hogy ne hagyjuk a bicikli mellett vagy hátizsákban, amiből kieshetnek. Általában a kerékpárveséket további zsebekkel és fülekkel gazdagítják. Ez egy nagyon okos és praktikus megoldás.

Bár a vesék általában kicsik, olyan modelleket is készítettek, amelyekbe a vízbőrt el lehet helyezni. Ez egy rendkívül praktikus lehetőség, amely nem terheli meg a vállunkat és nem korlátozza a mozgást.

A vesében lévő vízhólyag akár 3 l-t is befogadhat.

Nem ajánlott azonban zsúfolásig megtölteni, általában 1 liter is elegendő rövidebb túrákra, vagy olyan utakra, ahol rendszeresen tudunk vizet utántölteni. A vese teljes szerkezete kompaktabb, és nem oszlik el a háton, ellentétben a teljes méretű hátizsákokkal. Ez jellemzőnek tűnhet
a hátizsák javára érvényesül, de emlékezni kell a vese megfelelő elhelyezésére a testünkön. Ahhoz, hogy stabil legyen, elég erősen kell szorítani a csípőnkön. E mérleg után az átmeneti előny döntetlen lesz. Mivel mindkét dolog tapad a testhez, érdemes odafigyelni, hogy milyen anyagból készültek. A megfelelő anyag nem szívja fel az izzadtságot, és gyorsan megszárad a napon, ha rövid szünetet tart az útvonalon.

CamelBak kerékpártáska REPACK LR 4 szilva/fekete tenyér

Ha aggódik amiatt, hogy egy ilyen vese kapacitása túl kicsi, akkor néhány trükköt bevethet. A kereten lévő heveder használatával könnyebben rögzíthet tartalék belső csövet vagy miniszerszámokat a kerethez. A megtakarított hely hasznos lesz az energiaszeletek vagy más snackek számára. Mindegyik dolognak megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyek változhatnak attól függően, hogy ki használja őket.

Érdemes saját stílust kialakítani, ami kényelmessé teszi számunkra a vezetést, és minden nehézség nélkül élvezhetjük a megtett távot, pihenhetünk, vagy barátokkal tölthetjük el az időt. A hátizsák, még a vízbőrös is, nagy méretével érvényesülni fog. Több cucc és ital elfér benne. Mindez befolyásolja a súlyát, ami kényelmetlen lehet és akadályozza a légáramlást a háton a forró napokon.

Ha szeretjük megörökíteni útvonalainkat, a hátizsákban több felszerelés és fényképészeti kellék is elfér. A vese kisebb mérete nem hátrány, tökéletes lesz rövid kerékpártúrákhoz, amelyek során nincs szükségünk annyi felszerelésre és védelemre. Kevesebb helyet foglal, és nem terheli a szervezetünket. Utoléri a hátizsákot, amelybe vízbőrt lehet tenni.


Mindkét termék előnye a legfontosabb dolgok (pénz, telefon, okmányok) tárolása, valamint a boltba, vagy egy rövidebb kerékpározás nélküli sétára való magával vitel lehetősége. Ez garantálja a biztonságot és a praktikus, gyors hozzáférést.

Megjegyzés hozzáadása

A (*) jelű mezők kitöltése kötelező Az Ön adatait a Adatvédelmi irányelvek szerint kezeljük.