Nem csak a rovarok akadályozhatnak meg minket hatékonyan a lovaglásban .... olvassa el a kerékpáros szemüveg előnyeit, és azt, hogy miért érdemes a kerékpáros ruhatárában tartani.

Mindannyian ismerjük, amikor egy nyári délutáni kerékpározás során, élvezve az enyhe szellőt és gyönyörködve a lenyűgöző természeti körülmények között, hirtelen egy kósza légy vagy szúnyog kerül a szemünkbe. Ezek a kis rovarok hatékonyan megnehezíthetik a kerékpárosok életét, és elveszik a lovaglás örömét. Ráadásul meglehetősen veszélyesek a szemünkre. Extrém esetben, ha nem tudjuk magunk eltávolítani az idegen testet a szemből, kórházba kell mennünk. Vannak olyan esetek is, amikor a profi kerékpárosoknak le kellett állniuk a versenyen, mert egy kis rovar beleakadt a szemébe.

Nemcsak a rovarok akadályozhatnak meg bennünket hatékonyan a vezetésben. A versenyszerűbb vezetés kedvelőinek, mint a Downhill, az MTB vagy az Enduro valószínűleg sokszor kellett megküzdeniük a versenyzők kerekei alól kikerülő erős sárral vagy porral.

Miért olyan fontos a szem védelme, és hogyan védje megfelelően kerékpározás közben?

A látás a legkényesebb és legsérülékenyebb szerv, ezért nagyon fontos megóvni. A tisztán szabadidős és versenyszerű kerékpározás során kerékpáros szemüveget vagy kerékpáros szemüveget használnak a szem védelmére. Ma az előbbire szeretnék koncentrálni, bemutatva a kerékpáros szemüveg 7 előnyét.

FUNN SOLJAM kerékpáros szemüveg cserélhető lencsékkel fekete átlátszó/kék



A kerékpáros szemüveg a sisak mellett a kerékpáros biztonságát biztosító egyik alapelem. Bár elsősorban a versenyszerűbb lovaglás kedvelői használják, normál kerékpározáshoz is használhatóak. A szemüveg alapvető előnyei a következők:

1. Szilárd védelem

Ellentétben a szemüveggel, a kerékpáros szemüveg sokkal nagyobb védelmet nyújt, köszönhetően a testhezállóbb formának és az erősebb, masszívabb felépítésnek. A védőszemüveg a szem körüli területet is védi, teljes arcsisakkal kombinálva pedig sikeresen védi az egész fejet. (Megtalálja teljes arcú sisak kínálatunkat ITT)

2. Sisak integráció

A kerékpáros sisak és a szemüveg tökéletes kombináció. A speciális rögzítéseknek köszönhetően biztonságosan és praktikusan rögzíthetjük védőszemüvegünket a kerékpárra. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a szemüveg vásárlásakor meg kell győződnie arról, hogy kompatibilis a sisakjával. Hogy mire kell még figyelni a szemüveg kiválasztásakor, arról később a cikkben írok.

3. UV védelem



Sokan gyakran megfeledkezünk az ultraibolya sugarak szemünkre gyakorolt ​​káros hatásairól. A kerékpározás folyamatos napsugárzásnak, tehát UVA, UVB és UVC sugárzásnak való kitettség. Az ilyen expozíció hosszú távú hatásai visszafordíthatatlan károkat okoznak, amelyek súlyos szembetegségekhez járulnak hozzá. A legtöbb kerékpáros szemüveg (talán a legolcsóbbakat kivéve) védelmet nyújt a káros sugárzás fő típusai ellen: UVA, UVB, UVC. A gyakorlatban a legjobb, ha az UV400 jelzésű (egy ilyen szűrő teljes védelmet nyújt) vagy 100% UVA, UVB, UVC védelem jelzéssel ellátott szemüveget keresünk.

4. Védelem por, sár, rovarok ellen


A kerékpáros szemüveg 100%-os védelmet nyújt a szemünkbe kerülő idegen tárgyak ellen. Megbirkóznak a kis rovarokkal és a nehéz sárral is. Érdemes megjegyezni, hogy egyes szemüvegmodellek ún csúszás. Ezek cserélhető „leszakadások” a szemüvegben. Nagyon gyakran használják a motorsportokban - motocrossban vagy speedwayben. Ha a keresőnk erősen szennyezett, egyszerűen húzza ki az egyik letéphető elemet oldalról, és távolítsa el.

5. Cserélhető lencsék


A kerékpáros szemüvegek a letépéseken kívül általában teljesen cserélhető napellenzővel rendelkeznek. Ennek a megoldásnak köszönhetően, ha az üvegünk egy idő után megkarcolódik, vásárolhatunk egy másikat és egyszerűen kicserélhetjük. Sőt, az ilyen lencsék különböző színeinek köszönhetően gyorsan hozzáigazíthatjuk a látást a külső körülményekhez. Ha erősen süt a nap, használhatjuk ezeket a sötétebb lencséket és fordítva, ha elég sötét van, akkor tehetünk fel arany vagy borostyánsárga lencséket, vagy narancssárga lencséket.

100%-os cserelencse ARMEGA szemüveghez (piros tükör) STO-51040-003-02

6. Szemüveg nem csak a kerékpárhoz

A kerékpáros szemüveg univerzális termék. Sikeresen használhatod (sisakot is) télen. Ha mi is rajongunk a téli sportokért, semmi sem akadályozza a síszemüveg használatát síeléshez. Ennek a megoldásnak köszönhetően biztosan pénzt takarítunk meg.

7. Jobb illeszkedés, stabilitás és kényelem


A kerékpáros szemüveg határozottan kényelmesebb, mint a szemüveg, a sisakra való felszerelésnek köszönhetően nem kell attól tartanunk, hogy a legkevésbé várt pillanatban ránk esnek. Ezenkívül sokkal kényelmesebbek és jobban illeszkednek az archoz.

Milyen kerékpáros szemüveg? Mit kell figyelembe venni vásárláskor? - néhány gyakorlati tanács:

  • Kerékpáros szemüveg kiválasztásakor ügyeljen a méretére - megkülönböztetünk kis keretet (kisebb arcokhoz), közepeset és nagyot (nagyobb, oválisabb arcokhoz)
  • Ne vásároljon olcsó szemüveget, a minősége általában sok kívánnivalót hagy maga után. Vásárlás előtt olvassa el az interneten található véleményeket, elsősorban az üveg karcolásának könnyűségéről, a szellőzésről vagy a viselési kényelemről. Üzletünkben olyan neves márkák szemüvegét találja, mint pl 100%, TÚRA Akár KŐHALOM.
  • Ha védőszemüveget és sisakot tervez vásárolni, feltétlenül ellenőrizze, hogy kompatibilisek-e. A legtöbb univerzális, de előfordulhat, hogy az egyedi kialakítás miatt a szemüveg és a sisak nem működik együtt. Általában készletben értékesítik őket, nem teszik lehetővé más felszerelés kiválasztását.
  • A további funkciók, mint a páramentesítő (páramentesítő bevonat), a polarizáló lencsék, a Topview technológia vagy a fent említett UV400 szűrő minden bizonnyal hasznosak. Érdemes ezekkel felszerelt szemüveget keresni.
  • A védőszemüveg felhelyezése után alaposan ellenőrizze, hogy jól illeszkedik-e az archoz, ne csípje be az orrot és a szemek alatt, és elegendő-e a látómező (nem korlátozza túlságosan a keret)
  • Ellenőrizze, hogy a szemüveg színe sötétben nem teszi-e láthatatlanná (fényáteresztő képesség)

Hogyan kell ápolni a kerékpáros szemüveget?

  • Ahhoz, hogy védőszemüvegünk sokáig szolgáljon, érdemes megfelelően ápolni. Mindig tárolja őket erre a célra szolgáló tokban
  • Ha védőszemüvege páramentesítő bevonattal van felszerelve, semmilyen körülmények között ne törölje le a belsejét. Ha ezt megteszed, a kerékpáros szemüveged biztosan elkezd bepárásodni.
  • Az üveg külsejének törléséhez használjon speciálisan erre a célra tervezett puha rongyot.



Összegzés


Ha lesiklás, MTB vagy Enduro rajongó vagy, a kerékpáros szemüveg mindenképpen jobb választás lesz számodra, mint a szemüveg. A kerékpáros szemüvegnek köszönhetően magas szintű biztonságot, érezhető kényelmet biztosít, ha pedig szeret télen síelni a lejtőkön, a kerékpáros szemüveg vásárlása két legyet öl egy csapásra.

Tekintse meg a kerékpáros szemüveg teljes kínálatát ->




Megjegyzés hozzáadása

A (*) jelű mezők kitöltése kötelező Az Ön adatait a Adatvédelmi irányelvek szerint kezeljük.